Selgers regler

Catawiki har en plattform der du kan tilby objekter til kjøpere i en mengde land i hele verden. Det er viktig for oss ar plattformen vår er trygg og til å stole på for både kjøpere og selgere, for å kunne garantere den absolutt beste kundeopplevelsen og de beste salgsresultater. Dette krever at du godtar og overholder reglene som står skrevet i vår Vilkår og betingelser. Vi vil gjerne benytte oss av muligheten til å forklare de viktigste reglene for salg på Catawiki.

REGISTRERING

 • Bruk din egen korrekt personinformasjon - Alle i Catawikis støttede land kan lage en konto. Du forplikter deg til å registrere sannheten, med korrekt personinformasjon og på forespørsel sørge for gyldig ID. Kan vi ikke bekrefte identiteten din og godkjenne deg, er det mulig vi ikke får sendt deg betalingene dine.
 • Selge profesjonelt? Registrer gyldig selskapsinformasjon - Har du et selskap og tilbyr partier på Catawiki profesjonelt, må du registrere korrekt selskapsinformasjon, og i tillegg, om mulig, MVA-nummer og organisasjonsnummer. Å bruke Catawiki for momsunndragelse, er ulovlig.
 • Hold kontoen din trykk og sikker - Du er ansvarlig for din egen konto og for å holde innloggingsdetaljene utilgjengelig fra andre. Ikke del denne informasjonen med andre. Tror du noen andre enn deg har fått tilgang til dine detaljer, må du umiddelbart endre passordet ditt og gi oss beskjed.
 • Du kan slette din egen konto - Catawiki har rett til å nekte sletting i enkelte situasjoner, hvis du for eksempel nylig har solgt et objekt, om du er involvert i en uløst klage med en kjøper eller du har utestående betalingsoppfordringer til Catawiki.

TILBY OBJEKTER

 • Vi velger nøye ut objekter til auksjonene - En stor variasjon av objekter blir solgt på Catawiki. Les gjennom våre kategori-veiledninger for å se hvilke objekter vi aksepterer og ikke aksepterer. Observer at du kun har lov å tilby objekter som normalt er tilbudt for salg.
 • Du må ha tillatelse til å selge objektet - Det er særdeles viktig for oss at du er eier av objektene, eller har tillatelse av eier til å selge dem. Er du ikke det, kan vi ikke utføre betalingen til deg. Det er strengt forbudt å tilby objekter som del av en falsk transaksjon, for eksempel med formål til hvitvasking av penger. Vi er pålagt å melde ifra til myndighetene om mistenkelige transaksjoner.  
 • Beskrivelse av objektet ditt er tydelig, detaljert og korrekt - Vennligst tilkjennegi tegn på bruk eller skade, feil eller mangler for å unngå klager.
 • Objektet ditt og opplastede materiale er originalt og autentisk - Du må ikke krenke andres rettigheter som opphavsrett og varemerker. Dette inkluderer også bruk av andres bilder, inkludert andre Catawiki-brukere.
 • Når et objekt er lagt ut på auksjon, kan den ikke trekkes tilbake - Dette betyr du må selge til høyeste budgiver. Ikke tilby samme objektet andre plasser når de er i auksjon på Catawiki. Vi tolerer ikke selgere som skuffer kjøpere fordi varen ikke lenger er tilgjengelig når auksjonen avsluttes.

I LØPET AV AUKSJONEN

 • Du har ikke lov til å by på egne objekter - Du har ikke lov til å by på dine egne objekter eller objekter til bekjente. Dette kalles Shill-budgivning. Vi regner shill-budgivning som ekstremt urettferdig og er en ulovlig handelspraksis, og derfor kan vi ikke tillate det.
 • Bruk meldingsystemet vårt korrekt - Vi har utfører regelmessig data-analyser for å oppdage forsøk på salg utenfor plattformen. Vi vil ikke bidra med betaling eller kundestøtte om dette skjer og vil medføre blokkering av kontoen din. 

ETTER AUKSJONEN

 • Objektet må sendes innen 3 arbeidsdager etter betaling - Vi vil sende deg en melding når kjøpers betaling er mottatt. Send objektet sikkert med registrert frakt og bruk forsikring. Sørg alltid for gyldig 'sporing-kode slik at alle involverte parter kan følge objektet ditt, med unntak når kjøper har valgt å hente objektet. Ved å sørge for sporingskode vil vi ha mulighet til å utføre betalingsprosessen gå raskere.
 • Vær proaktiv om det kulle være klager - Du er ansvarlig for alle klager i forbindelse med et salg, slik som avvik eller fraktproblemer. Er det et problem med objektet ditt, forventer vi at du finner en løsning med kjøper. Catawiki kan hjelpe med mekling om det er nødvendig. Om et salg er kansellert på grunn av at du ikke har sluttført dine obligasjoner under kjøpsprosessen, forventer vi du selv sørger for tilbakesending av returnering av objektet for egen regning.
 • Send fra adressen som er registrert - Sender du fra en annen adresse enn den som er registrert, vil du selv måtte betale for tilleggsutgifter forårsaket av kjøper.
 • Respekter kjøpers angrerett - Selger du profesjonelt forventer vi at du respekterer EUs angrerett. Les mer om dette i Hjelpeartikkel.

KOMMUNISERE MED CATAWIKI OG ANDRE

 • Vis respekt, åpenhet og sammenheng til klagen i din kommunikasjon - Dette gjelder både kommunikasjonen med kjøper og de ansatte på Catawiki. Ikke bruk skjellsord og unngå bruk av upassende språk, fornærmelse, trusler og diskriminering.
 • Respekter andres personvern - Bruk kun personlig informasjon for å sluttføre et salg og levering. Bruk aldri personlig informasjon for reklame, for eksempel for å sende uoppfordret informasjon.

Vi bruker data-analyser for å overvåke og håndheve overholdelse av reglene våre. Vi regner med at du vil bruke Catawiki på er rettferdig og passende måte. Brukere som ikke gjøre det, kan risikere straff som kan innebære sperring av sine budgivningsrettigheter, midlertidig eller permanent tap av Topp-selger eller VIP-merking, utestenging av salgsrettigheter, økonomisk straff eller stenging av kontoen.