Guide close

Slik fungerer det

Den beste starten - kjøpere

Vi er veldig glade for å vise deg vår fantastiske verden av spesielle gjenstander! Hver uke kan du finne tusenvis av uvanlige, sjeldne og eksepsjonelle parti på Catawiki - objekter som du ikke finner i noen butikk. Vi ønsker å tilby deg en sikker og trygg plattform som kobler deg med selgerne av disse unike produktene. Våre interne eksperter vil hjelpe og veilede deg underveis. For å komme i gang med sikkerhet, har vi samlet alle opplysninger du trenger nedenfor. Vi ser frem til når du vinner ditt første spesialobjekt!


Oftest stilte spørsmål

Hva gjør det trygt å kjøpe gjennom Catawiki?

Din betaling vil gå gjennom en svært sikker betalingsmåte. Vi vil spørre kjøperen om å betale for partiet innen tre dager etter auksjonen på en sikker konto. Vi underretter deretter selgeren om at kjøperen har overført betalingen og be ham om å sende varen. Selgeren vil motta betaling kort tid etter frakt. Hvis du ikke har mottatt varen innen 10 dager etter at du har betalt kjøpesummen, ber vi deg om å informere oss om at betalingen til selgeren kan holdes tilbake.

Jeg har mistet passordet mitt og kan ikke logge meg på. Hva kan jeg gjøre?

Du kan be om et nytt passord enkelt ved å bruke "glemt passord" linken på innloggingssiden. Du vil bli sendt en e-post med en link hvord du kan opprette et nytt passord.

Hvorfor har mitt bud ikke blitt akseptert?

Budet ditt vil ikke bli akseptert dersom den er ugyldig. "Ugyldig bud" meldingen kan oppstå når det angitte beløpet er ikke høyt nok, når det angitte beløpet inkluderer et annet symbol enn et tall (for eksempel en bokstav, komma eller bindestrek), eller når auksjonen allerede er stengt.

Jeg vil gjerne legge inn et bud på et parti med en minimumspris. Hva betyr dette?

Noen parti har blitt gitt en "minimumspris". Dette er en skjult minimumspris som en selger er villig til å la sine varer gå for, sett i samråd med eksperten. Minimuspriser kan kun settes for parti med en forventet inntekt på minst € 200. Hvis en minimumspris ikke er oppfylt når auksjonen avsluttes, vil ikke det aktuelle partiet bli auksjonert.

Jeg vant et objekt. Hvordan overfører jeg penger?

Når auksjonen er slutt vil kjøper motta en e-post som inneholder en lenke til betalingssiden. Det er mulig å betale med kredittkort (Visa, Mastercard, American Express), bankoverføring eller ved å bruke en av følgene betalingsmetoder på nettet: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.Vær oppmerksom på betaling ved bruk av American Express kun er mulig for beløp over 1000Euro / 1100 USD / 900 GBP.

Kun kjøpere som byr i Euro vil se valget manuell bankoverføring. Det er veldig viktig at disse bruker en europeisk SEPA kredittoverføring for betaling. Stripe, vår nettbetalingsprosessor, kan ikke prosessere SWIFT-overføringer (også kjent som nettoverføring) og disse betalingene vil bli tilbakeført til kontoen til kjøperen. Om en kjøper sier at en SWIFT-overføring ikke er tilbakeført til kontoen, er det nødvendig med bekreftelse fra banken at dette er tilfelle. Kun når dette er levert, kan Stripe se hva som har skjedd med betalingen.

Hva er forskjell mellom SEPA (Singe European Payments Area) og SWIFT (Society for Wordlwide InterBank Finencial Telecommunications)?:
- SWIFT aktiverer pengeoverføringer internasjonalt, mens SEPA-betalinger kun kan gjøres innen SEPA-området.
- SWIFT-overføringer kan utføres i flerre valutaer og SEPA-initiativet omfatter kun overføringer i Euro.

Jeg har et verdifullt enkeltobjekt. Er varen min egnet til auksjon?

Våre eksperter er alltid på utkikk etter interessante varer som skal inkluderes i våre auksjoner. Du kan tilby ditt verdifulle objekt til ønsket auksjon, eller etter at du har sendt den, vil en ekspert gi deg råd om hvilken auksjon som passer best for din vare. Våre eksperter er også her for å gi tilbakemelding slik at ditt parti presenteres på best mulig måte.

Hvis du er usikker på om objektet ditt er egnet for auksjon eller vil ha en gratis vurdering av varen din, kan du fortsette med å sende inn ditt parti og sende eventuelle spørsmål du måtte ha til ekspertene i tekstboksen 'Melding til ekspert" i siste stadium av innleveringsprosessen. Vår ekspert vil da komme tilbake til deg så snart som mulig. "

Vis alle oftest stilte spørsmål