Guide close

Slik fungerer det

Den beste starten - kjøpere

Vi er veldig glade for å vise deg vår fantastiske verden av spesielle gjenstander! Hver uke kan du finne tusenvis av uvanlige, sjeldne og eksepsjonelle parti på Catawiki - objekter som du ikke finner i noen butikk. Vi ønsker å tilby deg en sikker og trygg plattform som kobler deg med selgerne av disse unike produktene. Våre interne eksperter vil hjelpe og veilede deg underveis. For å komme i gang med sikkerhet, har vi samlet alle opplysninger du trenger nedenfor. Vi ser frem til når du vinner ditt første spesialobjekt!


Oftest stilte spørsmål

Er Catawiki gratis?

Å opprette en Catawiki konto er helt gratis. Kontoer brukes for å kjøpe eller selge ting på auksjon. Kjøpere og selgere betaler kun provisjons avgifter på inntektene. p>

Hva gjør det trygt å kjøpe gjennom Catawiki?

Din betaling vil gå gjennom en svært sikker betalingsmåte. Vi vil spørre kjøperen om å betale for partiet innen tre dager etter auksjonen på en sikker konto. Vi underretter deretter selgeren om at kjøperen har overført betalingen og be ham om å sende varen. Selgeren vil motta betaling kort tid etter frakt. Hvis du ikke har mottatt varen innen 10 dager etter at du har betalt kjøpesummen, ber vi deg om å informere oss om at betalingen til selgeren kan holdes tilbake.

Jeg har mistet passordet mitt og kan ikke logge meg på. Hva kan jeg gjøre?

Du kan be om et nytt passord enkelt ved å bruke "glemt passord" linken på innloggingssiden. Du vil bli sendt en e-post med en link hvord du kan opprette et nytt passord.

Hvorfor har mitt bud ikke blitt akseptert?

Budet ditt vil ikke bli akseptert dersom den er ugyldig. "Ugyldig bud" meldingen kan oppstå når det angitte beløpet er ikke høyt nok, når det angitte beløpet inkluderer et annet symbol enn et tall (for eksempel en bokstav, komma eller bindestrek), eller når auksjonen allerede er stengt.

Jeg vil gjerne legge inn et bud på et parti med en minimumspris. Hva betyr dette?

Noen parti har blitt gitt en "minimumspris". Dette er en skjult minimumspris som en selger er villig til å la sine varer gå for, sett i samråd med eksperten. Minimuspriser kan kun settes for parti med en forventet inntekt på minst € 200. Hvis en minimumspris ikke er oppfylt når auksjonen avsluttes, vil ikke det aktuelle partiet bli auksjonert.

Jeg har vunnet et parti. Hvordan overfører jeg betaling?

Etter at auksjonen er avsluttet, vil kjøperne motta en e-post som inneholder en kobling til betalingssiden. Det er mulig å betale med kredittkort (Visa, MasterCard, American Express), bankoverføring eller ved å bruke en av følgende online betalingsmetoder: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.

Bare kjøpere som byder i euro, vil se det manuelle bankoverføringsalternativet. Det er veldig viktig at de bruker en europeisk SEPA Credit Transfer for betalingen. Stripe, vår online betalingsprosessor, kan ikke behandle SWIFT-overføringer (også kjent som overføringer) og disse betalingene vil gå tilbake til bankkontoen til kjøperen. Hvis en kjøper hevder at SWIFT-overføringen ikke gikk tilbake, trenger vi et brev fra banken som sier dette. Først da kan Stripe sjekke hva som skjedde med betalingen.

Hva er forskjellene mellom SEPA (Single Europe Payments Area) og SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications) ?:
- SWIFT muliggjør pengeoverføringer internasjonalt, mens SEPA-utbetalinger kun kan gjøres innenfor SEPA-området.
- SWIFT-overføringer kan utføres i ulike valutaer, og SEPA-initiativet omfatter overføringer i euro alene.

Vis alle oftest stilte spørsmål