REGLER FOR KJØPER

Catawiki har en plattform der du kan finne objekter og kjøpe spesielle objekter i en mengde land i hele verden. Det er viktig for oss at plattformen vår er trygg og til å stole på for både kjøpere og selgere, for å kunne garantere den absolutt beste kundeopplevelsen og de beste salgsresultater. Dette krever at våre brukere godtar og overholder reglene som står skrevet i vår Vilkår og betingelser. Vi vil gjerne benytte oss av muligheten til å forklare de viktigste reglene for salg på Catawiki.

REGISTRERING

  • Bruk din egen korrekt personinformasjon - Alle i Catawikis støttede land kan lage en konto. Du forplikter deg til å registrere sannheten, med korrekt personinformasjon. Er du under 18 år, må du har godkjennelse fra en forelder eller foresatt.
  • Hold kontoen din trygg og sikker - Du er ansvarlig for din egen konto og for å holde innloggingsdetaljene utilgjengelig fra andre. Ikke del denne informasjonen med andre. Tror du noen andre enn deg har fått tilgang til dine detaljer, må du umiddelbart endre passordet ditt og gi oss beskjed.
  • Du kan slette din egen konto - Noen ganger er det umulig å slette umiddelbart hvis du for eksempel nylig har kjøpt et objekt. Catawiki har rett til å nekte sletting i enkelte situasjoner, for eksempel om du har utestående betalingsoppfordringer til Catawiki.

I LØPET AV AUKSJONEN

  • Alle bud er bindende - Ved å legge inn et bud er du forpliktet til å kjøpe objektet om du vinner det. Vi kan ikke fjerne budet ditt. Før du legger inn et bud, se nøye på bilder, les beskrivelsen og sjekk fraktmulighetene på objektet.
  • Da kan ikke by på dine egne objekter - Da kan ikke by på dine egne objekter eller på objekter til bekjente. Dette kalles shill budgivning. Vi anser shill budgivning Vi regner shill-budgivning som ekstremt urettferdig og er en ulovlig handelspraksis, og derfor kan vi ikke tillate det.
  • Du må undersøke om du kan importere denne varen til ditt land - Som kjøper er du ansvarlig for selv sjekke om det er noen bestemte regler eller begrensninger som gjelder på import av bestemte objekter til landet ditt, for dette vil ikke selger undersøke for deg.
  • Bruk melding systemet vårt korrekt - Det er ikke tillatt å foreslå for selgere å selge utenfor plattformen. Vi vil ikke bidra med betaling eller kundestøtte om dette skjer.

ETTER AUKSJONEN

  • Du er forpliktet til å betale for objekter som er vunnet - Det er veldig viktig å innse at alle bud er bindende. Ved å akseptere Catawikis Vilkår og betingelser har du godtatt å betale for objektene dine innen 3 arbeidsdager etter budet ble vunnet, og du har akseptert at vi har en mengde straffemetoder og du ikke betaler.
  • Vær respektfull, åpen og sammenhengende til temaet i kommunikasjonen din - Catawiki oppfordrer deg til å melde selger om det er et problem med kjøpet ditt. Våre kundestøtte medarbeidere vil også gjøre sitt beste for å hjelpe deg. Ikke bruk skjellsord eller annet upassende språk, fornærmelser, trusler og diskriminering. Du kan legge igjen passende tilbakemelding til selger, synlig på nettsiden vår.
  • Respekter andres personvern - Bruk kun personlig informasjon for å sluttføre et salg og eller sende en vare i retur. Bruk aldri personlig informasjon for reklame, for eksempel for å sende uoppfordret informasjon.

Vi bruker data-analyser for å overvåke og håndheve overholdelse av reglene våre. Vi regner med at du vil bruke Catawiki på er rettferdig og passende måte. Brukere som ikke gjøre det, kan risikere straff som kan innebære sperring av sine budgivningsrettigheter, midlertidig eller permanent tap av Topp-selger eller VIP-merking, utestenging av salgsrettigheter, økonomisk straff eller stenging av kontoen.