Objekter og ordre
Jeg ønsker å heve kjøpet mitt

Formålet med våre retningslinjer for angrerett er å forklare angreretten som er fastsatt i EUs direktiv for forbrukerrettigheter (2011/83/EU) ("direktivet"). Disse retningslinjene utgjør en integrert del av våre vilkår for bruk. Vi gir denne informasjonen på vegne av alle profesjonelle Catawiki-selgere som bruker vår plattform til å selge til kjøpere som bor i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). 

Direktivet gir kjøperne rett til å kansellere og returnere alle kjøp fra en profesjonell selger (indikert av "Pro"-ikonet ved siden av navnet sitt på en objekt-side), så lenge (i) kjøper ikke kjøper objekt profesjonelt og (II) kjøperen bor i et land innenfor EØS. 

Angreretten gir kvalifiserte kjøpere («forbrukere») en «angrerett-periode» på 14 dager for å avgjøre om de ønsker å beholde kjøpet. Innen angrerett-perioden kan en forbruker kansellere kjøpet uten å oppgi noen grunn til kanselleringen. Men vi anbefaler å gi en grunn. Dette gir oss muligheten til å prøve å løse problemet eller forhindre at det samme problemet skjer i fremtiden. Hvis du er kvalifisert som forbruker i henhold til direktivet, gjelder følgende for kjøpene dine:

Starten på den 14-dagers angrerett-perioden

Angrerett-fperioden starter dagen etter at du har mottatt partiet eller: 

Hvis partiet leveres i mer enn én forsendelse eller består av flere deler, vil det begynne på dagen for siste forsendelse eller dagen den siste delen er levert.

For avtaler om regelmessig levering av objekter i løpet av en fastsatt periode, vil det starte den dagen du mottok det første objektet.

Du kan også angre på kjøpet før du mottar partiet. 

Dine forpliktelser i løpet av angrerett-perioden

Under angrerett-perioden må du håndtere objektet og emballasjen med forsiktighet. Du har lov til å evaluere objektet på en måte som ligner på hvordan du vil evaluere den i en normal butikk.

Håndtering av objekt med forsiktighet er svært viktig, fordi selger kan holde deg ansvarlig for verditap utover hva som ville være forårsaket av denne forsiktige håndteringen. Forsiktig håndtering er definert som håndtering av objekt på en måte som er akseptabelt for å vurdere hensikt, egenskap og funksjon av partiet. Hvis selgeren hevder at håndteringen din har minsket verdien av partiet, vil vi ikke mekle på dette kravet. Du må selv nå en løsning direkte med selgeren.

Varsel om tilbaketrekking/angring

For å utøve angreretten må du varsle om tilbaketrekking innen 14 dager etter at du har mottatt partiet. For å gjøre dette enklere for deg, kan du sende melding til selger via vår nettbaserte markedsplass. For å gjøre dette, fyll ut dette skjemaet: angrerett-skjema.

Bekreftelse av forespørsel om tilbaketrekking/angring

Når du har informert selgeren eller oss om at du vil kansellere kjøpet, vurderer vi forespørselen din. Når vi har godkjent forespørselen din, vil vi sende deg selgerens returadresse så snart som mulig.

Hvis avbestilling under angreretten ikke er mulig, forklarer vi hvorfor angreretten ikke gjelder for det bestemte kjøpet.

Retur av objekt/parti

Objektet, inkludert alt relatert tilbehør som ble levert med den, må returneres til selger innen 14 dager etter at vi godkjenner forespørselen din. Hvis mulig, bør du returnere objektet i den opprinnelige tilstand og emballasje. 

Hvis partiet ikke returneres til selger innen 14 dager etter at vi godkjenner uttaket, vil angreretten din bli tapt, og selgeren blir betalt.

Hvis partiet returneres til selger innen 14 dager og det ikke er noen problemer knyttet til forsendelse eller skade, vil du bli refundert kjøpesummen og kostnadene for levering til deg. Hvis selgeren allerede har mottatt betaling for det partiet, er de forpliktet til å refundere deg for kjøpesummen og kostnadene for levering til deg. 

Kostnader til returfrakt

Hvis du avbryter og returnerer objektet og benytter deg av angreretten, vil du bære de direkte kostnader, risiko og byrden av returfrakt.

Vi anbefaler å pakke objektet riktig og sikkert, og bruke forsikret forsendelse. Dette er fordi, hvis selgeren kan vise at objektet er skadet eller tapt under returforsendelsen, har vi rett til å betale selgeren. Hvis dette skjer, må du (i) kontakte selger direkte for å avtale en (delvis) refusjon og/eller (II) kontakte fraktselskapet for å kreve erstatning.

Utelatte elementer

Følgende produkter og tjenester som kan tilbys på vår plattform er ekskludert fra angreretten, i samsvar med direktivet. Denne listen inneholder de mest relevante produktene og/eller tjenestene som selges på Catawiki som er utelukket av direktivet. Du kan ikke trekke deg fra kjøpet av:

  1. Produkter eller tjenester som har en pris knyttet til svingninger i det finansielle markedet, som den profesjonelle selgeren ikke har kontroll over og som kan forekomme innen angrerett-perioden. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, visse edelstener og edle metaller, og varer laget av dem. For eksempel diamanter, smykker laget med verdi-fastsettelse diamanter, gullmynter, og barrer.
  2. Produkter som er produsert i samsvar med dine spesifikasjoner, som ikke er prefabrikkerte, og som er produsert for en bestemt person.
  3. Produkter som råtner raskt eller har en begrenset holdbarhet. 
  4. Kontrakter om fritidsaktiviteter, forutsatt at kontrakten fastsetter en bestemt dato eller periode når fritidsaktiviteter må finne sted.
  5. Service-kontrakter angående overnatting, forutsatt at kontrakten fastsetter en bestemt dato eller periode for bruk av boligen, og forutsatt at den er til bruk annet enn boligformål, transport av varer, leasingtjenester av bil eller catering.
  6. Forseglede produkter som har fått forseglingen brutt og som ikke kan sendes tilbake av helsemessige eller hygieniske årsaker.
  7. Alkoholholdige drikkevarer som har en verdi bestemt av svingninger i markedet over hvor den profesjonelle selgeren har ingen kontroll, hvis prisen ble avtalt da du inngikk kontrakt for salg, men drikkevarer kan bare leveres til deg etter 30 dager.
  8. Forseglede lydopptak, videoopptak eller dataprogramvare som har fått forseglingen brutt etter levering.
  9. Aviser, tidsskrifter eller magasiner, med unntak av abonnementer på dem.
Hjalp denne artikkelen?
Takk for beskjeden!
Fortell litt mer om artikkelen.
Velg alt som passer
Takk for tilbakemeldingen!
Kontakt oss