Hjelp

Hvordan kan vi hjelpedeg?

Vår kundesupport er på engelsk.

Velg en kategori

 • Konto og Catawiki
 • Kjøper
 • Selger
 • Hjelp
  • Vår engelsktalende kundeservice vil gjerne hjelpe.

   Ring oss:

   Norge: +47 21 40 37 64

   Du kan ta kontakt med vår kundeservice til følgende tider:

   Mandag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Tirsdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Onsdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Torsdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Fredag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Lørdag
   09:00 - 17:00 (CET)

   Svar til ofte stilte spørsmål kan du finne her www.catawiki.no/help

   Send an email:

Oftest stilte spørsmål

 • Hva gjør det trygt å kjøpe gjennom Catawiki?

  Din betaling vil gå gjennom en svært sikker betalingsmåte. Vi vil spørre kjøperen om å betale for partiet innen tre dager etter auksjonen på en sikker konto. Vi underretter deretter selgeren om at kjøperen har overført betalingen og be ham om å sende varen. Selgeren vil motta betaling kort tid etter frakt. Hvis du ikke har mottatt varen innen 10 dager etter at du har betalt kjøpesummen, ber vi deg om å informere oss om at betalingen til selgeren kan holdes tilbake.

 • Hvorfor har mitt bud ikke blitt akseptert?

  Budet ditt vil ikke bli akseptert dersom den er ugyldig. "Ugyldig bud" meldingen kan oppstå når det angitte beløpet er ikke høyt nok, når det angitte beløpet inkluderer et annet symbol enn et tall (for eksempel en bokstav, komma eller bindestrek), eller når auksjonen allerede er stengt.

 • Jeg vil gjerne legge inn et bud på et parti med en minimumspris. Hva betyr dette?

  Noen parti har blitt gitt en "minimumspris". Dette er en skjult minimumspris som en selger er villig til å la sine varer gå for, sett i samråd med eksperten. Minimuspriser kan kun settes for parti med en forventet inntekt på minst € 200. Hvis en minimumspris ikke er oppfylt når auksjonen avsluttes, vil ikke det aktuelle partiet bli auksjonert.

 • Jeg vant et objekt. Hvordan overfører jeg penger?

  Når auksjonen er slutt vil kjøper motta en e-post som inneholder en lenke til betalingssiden. Det er mulig å betale med kredittkort (Visa, Mastercard, American Express), bankoverføring eller ved å bruke en av følgene betalingsmetoder på nettet: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.Vær oppmerksom på betaling ved bruk av American Express kun er mulig for beløp over 1000Euro / 1100 USD / 900 GBP.

  Kun kjøpere som byr i Euro vil se valget manuell bankoverføring. Det er veldig viktig at disse bruker en europeisk SEPA kredittoverføring for betaling. Stripe, vår nettbetalingsprosessor, kan ikke prosessere SWIFT-overføringer (også kjent som nettoverføring) og disse betalingene vil bli tilbakeført til kontoen til kjøperen. Om en kjøper sier at en SWIFT-overføring ikke er tilbakeført til kontoen, er det nødvendig med bekreftelse fra banken at dette er tilfelle. Kun når dette er levert, kan Stripe se hva som har skjedd med betalingen.

  Hva er forskjell mellom SEPA (Singe European Payments Area) og SWIFT (Society for Wordlwide InterBank Finencial Telecommunications)?:
  - SWIFT aktiverer pengeoverføringer internasjonalt, mens SEPA-betalinger kun kan gjøres innen SEPA-området.
  - SWIFT-overføringer kan utføres i flerre valutaer og SEPA-initiativet omfatter kun overføringer i Euro.

 • Jeg har et verdifullt enkeltobjekt. Er varen min egnet til auksjon?

  Våre eksperter er alltid på utkikk etter interessante varer som skal inkluderes i våre auksjoner. Du kan tilby ditt verdifulle objekt til ønsket auksjon, eller etter at du har sendt den, vil en ekspert gi deg råd om hvilken auksjon som passer best for din vare. Våre eksperter er også her for å gi tilbakemelding slik at ditt parti presenteres på best mulig måte.

  Hvis du er usikker på om objektet ditt er egnet for auksjon eller vil ha en gratis vurdering av varen din, kan du fortsette med å sende inn ditt parti og sende eventuelle spørsmål du måtte ha til ekspertene i tekstboksen 'Melding til ekspert" i siste stadium av innleveringsprosessen. Vår ekspert vil da komme tilbake til deg så snart som mulig. "

 • Kan en minimums salgspris (minimumspris) påføres et parti?

  En reservepris kan settes for varer som har minimum forventet inntekt på € 200. Minimumsprisen er en skjult minimumspris som en selger er villig til å la sin vare bli solgt for. Hvis minimumsprisen ikke er oppfylt når auksjonen avsluttes, vil ikke varen bli solgt. Selgere har da muligheten til å sende partiet inn på nytt i en ny auksjon etter å ha revidert minimumsprisen.

 • Jeg har sendt inn et parti for auksjon. Når blir det gjennomgått?

  Våre eksperter vurderer alle partiene som sendes inn så snart som mulig. Vårt mål er å se gjennom partiene dine innen en uke. Men for tema-auksjoner eller svært populære auksjoner, kan denne vurderingen ta litt lengre tid. Så snart partiet er akseptert, vil du motta en melding for å gi deg beskjed.

 • Når vil jeg motta betaling for solgte objekter?

  Når kjøpers innbetaling er mottatt, vil du bli informert at du har tre arbeidsdager på deg til å sende ordren eller gjøre den klar for henting. Din betaling er planlagt ut ifra om ordren er sent eller hentet av kjøper, og betalingsfrekvensen som er valgt i dine ‘Innstillinger’ under ‘Betalinger’.
  Selger har muligheten til å velge en av de følgende betalingsfrekvenser:

  - Hver dag
  - En gang i uken (onsdager)
  - Annen hver uke ( første og tredje onsdag i måneden)
  - En gang i måneden (første onsdag i måneden)

  Om ordren er sendt: Etter at du har sendt ordren er du forpliktet til å endre ordrestatus til ‘Sendt’. Når forsendelsesnummeret viser at ordren er mottatt vil kjøper motta en melding som ber kjøper undersøke ordren og sende eventuelle anmerkinger innen tre dager. På dag 4 etter mottakelse vil din betaling bli sendt i samsvar med valgt betalingsfrekvens.

  * I tilfelle ikke forsendelsesnummeret som er gitt ikke viser korrekt informasjon eller ikke viser riktig leveringsinformasjon, vil ventende innbetaling bli aktivert på valgt betalingsfrkvens 14 dager fra ordren ble merket som sendt.

  Om ordren blir hentet: Om ordren er hentet av kjøper, er du forpliktet til å endre status til 'Hentet'. Det er deretter 14 dagersperiode som begynner fra da du, selgeren, oppdaterer status før du mottar betalingen. I tillegg til denne 14-dagers perioden, vil nøyaktig utbetalingsdato avhenge av betalingsfrekvens i dine innstillinger i 'betalinger'.

  Du kan se eller endre betalingsfrekvensen mens du er innlogget i din konto ved å klikke på følgende lenke: https://www.catawiki.no/accounts/settings/payment

  Din forventede innbetalingsdato kan også sees i betalingsbekreftelsen som vi, Catawiki sender deg på e-post. Betalingsprosessen utføres kun på arbeidsdager og ikke i helger og ferier.

  Om det er kommet en krav, vil betaling holdes tilbake frem til saken er behandlet. Vi kan hjelpe med mekling om det er nødvendig.


 • Når skal jeg sende mitt parti?

  Så snart den vinnende budgiver har betalt for partiet, vil du bli varslet via e-post. Du vil da bli pålagt å sende varen innen 3 virkedager.

Last ned Catawikis auksjonsapp

Last ned fra App Store Last ned fra App Store