Møt auksjonariene våre

Alle auksjonene våre overvåkes av profesjonelle auksjonarier!

176 auksjonarier

Adrie de Koster

Adrie de Koster

Militaria og antikke våpen

Adrie de Koster

Auksjonarius Militaria og antikke våpen

Disse objektene forteller historier fra krigen som ikke alle kjenner til.

 • Hengiven militaria-samler
 • Jobbet i mer enn 7 år som forhandler
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Adrie de Koster

Det var et brev fra første verdenskrig som hans bestefar hadde skrevet til hans bestemor som virkelig gjorde inntrykk på Adrie Koster. Dette brevet ble sendt fra en grøft midt i en krigsfelt og ga et unikt perspektiv på krigen. Det var slik Adrie begynte å samle på militære brev. Deretter fulgte fotografier, medaljer og til slutt alle typer militære samleobjekter fra første verdenskrig. Adrie fikk mange kontakter på messer og begynte å konsentrere seg om å selge, slik at han kunne finansiere de elementene han ønsket seg i sin egen samling.

Derfor kan Adrie enkelt fastslå hvor militære samleobjekter kommer fra og hva de er verdt. Hvis han ikke er sikker, kan han alltid stole på sitt store nettverk og sin samling av tykke oppslagsverk. I den relativt lille verden av militære samlere, har Adrie bygget opp gode relasjoner med leverandører. Han vet at hjelmer er spesielt populære blant samlere, og derfor liker han å inkludere dem i alle auksjonene sine, noe som gagner både svært seriøse og amatørsamlere.

Alain Dilmen

Alain Dilmen

Auksjonarius Militaria og antikke våpen

Alain Dilmen

Jeg visste tidlig at det var et marked for antikke våpen.

 • Lang erfaring med handel
 • Samler på antikke våpen
 • Grad i våpen og ammunisjon

Eksepsjonelle partier

Alain Dilmen har alltid likt å være på skytebanen. Han var spesielt interessert i våpenpresisjon og teknologi. Han leste mye om det, og innså tidlig at det var et marked for antikke våpen. Før hans 20. bursdag hadde han startet sin egen bedrift hvor han solgte antikke våpen og militaria-objekter. Han lærte mye om markedet og skapte et stort nettverk som han nå har brukt hos Catawiki.

Sammen med sine kolleger, arrangerer Alain en militaria-auksjon i uken der han vanligvis tar seg av antikke våpen. Det er ikke alltid lett fordi reglene rundt gamle våpen stadig er i endring. Dersom alle papirene stemmer, vet Alain nøyaktig hva han skal se etter for å finne ut hvor mye det er verdt. Hvis han ikke er sikker på et objekt, konsulterer han sitt omfattende nettverk. Han vil personlig gjerne komme over en Colt-revolver i god tilstand fra 1900-tallet (en som vi alle kjenner igjen fra western filmer). Han mener også at en vakker muskedunder ville være av interesse for mange samlere på auksjonen.

Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld

Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Albert Goldenbeld

Auksjonarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Jeg ønsker å gi Catawikis besøkende enda mer fantastiske auksjoner.

 • Over 20 års erfaring med kunsthandel
 • Banebrytende kunsthandler på nettet
 • Stort nettverk
 • Lidenskapelig kunstelsker
Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld har jobbet med Catawiki fra begynnelsen. Han har vitnet hvordan våre kunstauksjoner har vokst til å bli blant de største elektroniske kunstauksjonene i Europa. Den raske veksten trengte en koordinator, og Albert som hadde mer enn 20 års erfaring med (nett)auksjoner ville gjerne ta på seg ansvaret.

Med hjelp av sitt kunstneriske øye undersøker han kvaliteten på varene som tilbys på kunstauksjonene, men alltid i samarbeid med andre auksjonarius. I tillegg holder han god kontakt med kjøpmenn og selgere i bransjen. Albert fokuserer på internasjonal utvikling og ser frem til å tilby Catawikis besøkende enda flere eksklusive verk.

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink

Mote

Alexander Hekkink

Auksjonarius Mote

Med de riktige klærne, kan du bestemme hvordan du skal se ut.

 • Nesten 15 års erfaring
 • Kjenner alle aspekter av herremote
 • Arbeidet for flere store motehus

Eksepsjonelle partier

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink kjenner til alle sidene av herremoter. Fra formelle drakter til uformelle elegante designerantrekk. Gjennom sitt arbeid for Lacoste, Societyshop og Geox, har han vært borti alle slags stilarter. Dette er ingen tilfeldighet, siden Alexander Hekkink har vært svært fascinert av herremote så lenge han kan huske. Han liker å kle seg pent og er spesielt fascinert av allsidigheten av herremote. Detaljer, farger og kontraster er viktige når du ønsker å uttrykke deg gjennom valg av klær, og mulighetene er uendelige. Alexander Hekkink planlegger sine auksjoner med dette i tankene. Han liker å kunne tilby et stort utvalg av merker og stoff som alle kan relatere til. Han håper også å kunne introdusere flere internasjonale merker for kunder fra både Europa og resten av verden. Alexander Hekkink mener det beste med Catawiki er at han kan skape en bredere interesse for mote, ved at både en flott Corneliani-frakk og et trendy antrekk fra Dsquared2 kan ende opp side om side.

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov

Militaria og antikke våpen

Alexander Fedotov

Auksjonarius Militaria og antikke våpen

De fleste militaria-objekter er gjenstander med en rik historie.

 • Mer enn 10 års erfaring med handel
 • Stort nettverk
 • Ivrig samler og messdeltaker

Eksepsjonelle partier

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov vokste opp i Volgograd, det tidligere Stalingrad så det kommer kanskje ikke som en overraskelse at han har en interesse for alt som har med militæret å gjøre. Hele byen er preget av det som skjedde her under andre verdenskrig og de tapre soldatene som klarte å snu krigen. Da Alexander Fedotov fant en tysk hjelm og tok den med hjem, ble han interessert i å starte å samle på militære gjenstander. Hans samling vokste seg stor i et enormt tempo, og han fikk kontakter over hele Russland. Han begynte snart å handle, noe som gjorde at han kunne gjøre karriere av hobbyen sin. Takket være de tusenvis av gjenstander som Alexander Fedotov har håndtert, har han rett til å kalle seg en ekte militaria-ekspert. Denne erfaringen er nyttig når han gjennomgår enorme mengder militaria-objekter som kommer inn til auksjonen. Han bruker ikke bare sin egen kunnskap, men han konsulterer også sitt nettverk for nødvendig, spesialiserte råd. Alexander Fedotov like å skape varierte auksjoner og oppfører ikke bare våpen og hjelmer, men også dokumenter, uniformer og utmerkelser. Den unike historien bak gjenstandene påvirker i stor grad prisen og gjør dem enda mer interessante blant samlere.

Alfonso Minondo

Alfonso Minondo

Ur

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano Fraile

Kunst (moderne)

Alicia Cano Fraile

Auksjonarius Kunst (moderne)

Til tross for sine individuelle stiler, har kunstverk universell tiltrekningskraft.

 • Grad i kunsthistorie
 • Har etablert sin egen internasjonale kunstvirksomhet
 • Mer enn 20 års lidenskap for kunst

Eksepsjonelle partier

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano visste at kunsten skulle bli en viktig del av livet hennes da hun ble kjent med kunst på videregående. Etter at hun hadde fullført en bachelorgrad i kunsthistorie, jobbet hun som revisor for flere multinasjonale selskaper, men hun har aldri avsluttet sitt forhold til kunst. Flere kurs og regelmessige museumsbesøk holdt henne oppdatert på hva som skjer i kunstverdenen. Det første skrittet mot sin egen virksomhet kom da Alicia Cano begynte å handle mer og mer internasjonal kunst.

Kunnskapen og nettverket drar Alicia Cano nytte av i jobben som auksjonarius, og hun har tatt auksjonen av moderne spansk og søramerikansk kunst under sine vinger. Til tross for den personlige og kreative stilen som disse verkene tilbyr, har de også en tydelig universell tiltrekningskraft. Alicia Cano kan se hvilke kunstverk som vil bli verdsatt i utlandet, og hun liker å samhandle med selgere, kjøpere og kunstnere. Derfor inneholder ikke auksjonene hennes bare kjente navn, men også talentfulle nykommere. På den måten skaper hun varierte og spennende samlinger av verk.

Amy Wassing

Amy Wassing

Auksjonarius Asiatisk kunst og objekter / Etnografisk- / stammekunst

Amy Wassing

Å arbeide med asiatisk kunst og gjenstander, spesielt fra Indonesia, føles som å komme hjem.

 • Nesten 20 års erfaring
 • Ekspert i indonesisk og oseanisk kunst
 • Har jobbet på flere museer
 • Har sitt eget konsulentfirma for organisering av samlinger

Eksepsjonelle partier

Amy Wassing føler seg hjemme blant asiatisk kunst og samleobjekter. Kunst og gjenstander fra Indonesia er av spesiell interesse for henne. Hennes far var kurator av gjenstander og kunst fra Oseania på The Wereld-museet i Rotterdam og moren hennes var leder av Indonesia Museum Nusantara i Delft, så hun tilbrakte mye av sin barndom på museumsdepoter og kunstmesser. Amy Wassing valgte derfor å studere kunst og kultur fra Sørøst-Asia og Oseania ved Universitetet i Leiden. Siden da har hun fulgt i fotsporene til foreldrene sine og jobbet som assisterende direktør for samlinger på Wereld-museet i Rotterdam og kurator ved The Indonesia Museum Nusantara i Delft. De siste årene har hun også eid et privat konsulentfirma som driver med rådgiving angående organisering av samlinger.

Catawiki er det perfekte stedet for Amy Wassing, fordi hun her kan bruke all sin kunnskap om Sørøst-Asia og Oseania på auksjonen av asiatisk kunst og gjenstander. Hennes erfaring fra ulike museer ligner på arbeidet som auksjonarius. For eksempel så er det å organisere en interessant auksjon ikke så ulikt det å arrangere en spennende utstilling. De mange timene som Amy Wassing har tilbrakt på museumsdepoter har gitt henne en stor database med kunnskap. Hun kan derfor ofte gjenkjenne et objekt umiddelbart. Likevel er det noe hun ikke gjenkjenner, og det gjør arbeidet hennes spennende og overraskende hver dag.

André Haak

André Haak

Auksjonarius Modelltog / Toys & Boardgames

Catawikis auksjon av modelltog fascinerer både samlere og entusiaster.

 • Ivrig samler
 • Erfaren forhandler
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

André Haak

Han kan fortsatt se det foran seg: damplokomotivet som kjørte forbi ham som liten gutt ved en jernbaneovergang. Fra da av var han interessert i tog. Han gikk raskt fra sitt første Legotog til sitt første modelltog hjemme og deretter var han i stand til å gradvis utvide sin samling ved å besøke messer og handle på nettet. André Haak har slik sett så mange modelltog gjennom årene at de ikke lenger kan holde noe hemmelig for ham.

Dette gjør ham til den perfekte auksjonarius for modelltog. Han kan raskt vurdere og identifisere tog og hvilken utgave og prisklasse de tilhører. André vet at i tillegg til kjente merker som Fleischmann og Märklin, finnes det også mange samlere som er interessert i klassiske modeller av tinn og eksklusive utgivelser. Når André har ansvaret, finnes det noe for både entusiaster og samlere på hans auksjoner.

Andre Dekker

Andre Dekker

Klassiske biler

Andre Dekker

Auksjonarius Klassiske biler

Jeg synes bare at en bil er virkelig interessant hvis den er forkrommet.

 • Mer enn 25 års erfaring med veteranbiler
 • Stor kunnskap om franske biler
 • Begynte å kjøpe veteranbiler så fort han lærte deg å kjøre

Eksepsjonelle partier

Andre Dekker

Frankrike og biler er begge røde tråder i André Dekkers liv. Fra 12-årsalderen begynte han å samle på modellbiler, og han kjøpte sin første veteranbil i en alder av 18. Da han begynte sin høyere utdanning i fransk og hadde en fransk kjæreste, utviklet han en lidenskap for Frankrike. André Dekker reiste gjennom hele den vakre franske landsbygda for å kjøpe vakre veteranbiler og etterspurte deler. I sitt arbeid som oversetter for et bilteknologiselskap fikk han enda mer kunnskap som han i dag kan bruke som auksjonarius.

Som en erfaren fransk connaisseur, er André Dekker en ideell auksjonarius som styrker vårt internasjonale team. Takket være hans kunnskap om franske veteranbiler, vet han nøyaktig hvilke detaljer som fortjener hans oppmerksomhet. Han er bare fornøyd med detaljerte bilder, I tillegg skaffer han alltid informasjon om import og eksport av bilene, for å forenkle salgsprosessen. På denne måten vet potensielle budgivere hva de byr på og hva som forventes av dem hvis de vinner en auksjon.

Anita Helmy

Anita Helmy

Kunst (moderne)

Anita Helmy

Auksjonarius Kunst (moderne)

Kunst viser deg en annen verden som fortsetter å overraske.

 • Utdannet ved kunstakademiet
 • Eier av et privat kunstgalleri
 • Mer enn 30 års erfaring
 • Er selv kunstner

Eksepsjonelle partier

Anita Helmy

Moderne kunst har vært den røde tråden gjennom Anita Helmys liv. Da hun var 12 år gjorde en Dali-utstilling stort inntrykk på henne og hun begynte å gå til kunstundervisning på lørdager. Etter dette fulgte kunstakademiet, men Anita valgte å gå sin egen vei under finanskrisen på 80-tallet. Sammen med noen andre kunstnere åpnet hun et kunstgalleri som holdt utstillinger i inn- og utland. De ønsket at dette skulle være en måte å bringe kunsten tilbake i søkelyset. Hun har siden da fortsatt å beundre og skape kunst.

Med så mye kunnskap om kunst, har det blitt en betydelig del av Anita. Når hun undersøker gjenstander for Catawiki, går hun ofte etter magefølelsen. For selv om navn som Escher alltid er bra, kan kunstverk fra ukjente kunstnere også være svært interessant. Anita har et godt forhold til alle hennes leverandører. Hun organiserer varierte auksjoner hver uke med objekter som fascinerer både samlere og entusiaster.

Anne-Sophie Bigot

Anne-Sophie Bigot

Vin / Whisky

Anne-Sophie Bigot

Auksjonarius Vin / Whisky

Anne-Sophie Bigot

Fin whisky er som flytende smykker.

 • Arbeidserfaring fra flere destillerier
 • Lidenskapelig opptatt av whisky
 • Har etablert en populær whiskyblogg

Eksepsjonelle partier

Anne-Sophie Bigot ble introdusert for whisky da hun var tenåring. Hun ble umiddelbart interessert i den spesielle smaken og ønsket å lære mer. Jo mer hun lærte om Whisky, jo mer ble hun interessert i historien bak det flytende gullet. Derfor begynte hun å arbeide på forskjellige destillerier i Storbritannia der hun jobbet med turistaktiviteter. Da hun kom tilbake til Frankrike, tok hun seg av den elektroniske markedsføringen for en fransk whiskyforhandler. Samtidig, og med stor entusiasme, startet hun sin egen whiskyblogg som raskt ble veldig populær. Hun bestemte seg etter hvert for å fokusere helt og holdent på bloggen sin.

Anne-Sophie Bigot jobber fortsatt med bloggen sin, men har også tatt på seg rollen som auksjonarius hos Catawiki. Med hennes blogg og hennes lidenskap for whisky, vet hun hva som skjer på whiskymarkedet. Derfor kan hun raskt vurdere det som kommer inn. I tillegg kan hun alltid stole på hjelp fra sitt nettverk av whiskyconnaisseurer som hun holder i kontakt med gjennom bloggen sin.

Annemarie van Orsouw

Annemarie van Orsouw

Glass

Annemarie van Orsouw

Auksjonarius Glass

Du kan se kvaliteten på håndarbeidet i hvordan lyset fanges av krystallfigurene.

 • Har lenge solgt krystallfigurer
 • Samler av Swarovski
 • Engasjert i nær kontakt mellom kjøper og selger

Eksepsjonelle partier

Annemarie van Orsouw

Krystallfigurene fra Swarovski har inspirert mange gjennom årene. Swarovksi har skapt flotte krystallfigurer i nesten alle fasonger du kan forestille deg. Annemarie van Orsouw ble umiddelbart betatt da hun så noen figurer i en glassmonter for mange år siden. Du kan se håndverket i måten lyset fanges av det dyktig utskårede glasset. Annemarie begynte umiddelbart å samle på krystallfigurer, og da hun fikk to av samme figur, solgte hun én, ofte til en høy pris. Hun finansiert resten av samlingen sin gjennom salgsinntektene og startet slik sitt arbeid med kjøp og salg av Swarowski-figurer.

I dag kjenner Annemarie figurene og markedet inn og ut, noe som betyr at hun er den perfekte auksjonarius for Swarovski-auksjonen. Det er ikke mangel på varer og Swarovski-smykker blir stadig mer populære blant budgivere. Annemarie tror det er viktig å holde god kontakt med selgerne og bruker mye tid på å kontakte dem personlig. Denne personlige kontakten betyr at hennes ukentlige auksjoner alltid inneholder en variasjon av objekter av høy kvalitet.

Anthony Chrisp

Anthony Chrisp

Kunst (moderne)

Anthony Chrisp

Auksjonarius Kunst (moderne)

I en alder av 11 var jeg allerede fascinert av moderne kunst.

 • Over 10 års erfaring med kunsthandel
 • Startet sitt eget galleri
 • Stort nettverk av kunstnere og kunstelskere
 • Stor fan av moderne kunst

Eksepsjonelle partier

Anthony Chrisp

I en alder av 11 var en tur til London en åpenbaring for Anthony Chrisp. Han forsto da han besøkte et galleri, at kunst ikke alltid måtte henge på veggene i et fult museum, men at det er levende objekter som er skap av dyktige og lidenskapelige mennesker. Fra da av var han interessert i moderne kunst. Han har aldri hatt mye suksess med å lage sin egen kunst, så han valgte å studere design. Dette tillot ham å designe produkter som ble påvirket av moderne kunst. Etter eksamen begynte Anthony å arbeide på et galleri, og han startet sitt eget galleri ikke lenge etterpå. Gjennom årene har han klart å bygge opp et stort nettverk av kunstnere, forhandlere og kunstelskere.

Anthony er mest interessert i det langsiktige arbeidet med å bygge opp et godt omdømme og investerer i karrierene til dyktige kunstnere. Denne tankemåten bruker han også hos Catawiki. Han håper å plassere Catawikis auksjon av moderne kunst på kartet ved å tilby vakre arbeider på sine auksjoner, og ved å vinne selgernes, kjøpernes og kunstnernes tillit. Derfor er Anthony veldig nøyaktig når han arrangerer sine auksjoner. De inneholder mange kunstverk som selger godt og likevel noen overraskelser som kan være spennende for Catawikis besøkende.

Antoine Bocquet

Antoine Bocquet

Ur

Anton Stikkelman

Anton Stikkelman

Postkort

Anton Stikkelman

Auksjonarius Postkort

Anton Stikkelman

Nå som det har blitt mer vanlig å kjøpe postkort på internett, har antallet entusiaster økt.

 • Mer enn 30 års erfaring innen handel
 • Stort internasjonalt nettverk
 • Bred kunnskap

Eksepsjonelle partier

Anton Stikkelman har besøkt alle markeder, messer og auksjoner du kan forestille deg med sin far. På denne måten lærte han alt om handel i en ung alder. Fra 12-årsalderen gjorde han ikke mye annet enn å selge og kjøpe og fra fylte 16 år begynte han å tjene penger på å selge postkort. Nettverket hans var en stor fordel. Postkort som Anton Stikkelman kjøpte i Antwerpen ble solgt i London, hvor han kjøpte flere kort som han solgte til Tyskland. Han har vært en aktiv online forhandler i mange år der han har blitt kjent med mange samlere fra hele verden. Med sin livslange erfaring, er det knapt et postkort Anton Stikkelman ikke har sett før. Denne erfaringen er uslåelig når det gjelder å undersøke objektene for auksjonene. Han prioriterer kvalitet og konsulterer gjerne sitt nettverk for objekter med høy kvalitet. På denne måten gjør han auksjonene interessante både for de unge samlerne og de erfarne entusiastene. Ved å holde en høy kvalitet håper Anton Stikkelman å kunne tilby mer eksklusive postkort på sine auksjoner. For eksempel de fra Bauhaus eller Wiener Werkstätte og sjeldne postkort fra Hong Kong eller Iran.

Arjan de Haan

Arjan de Haan

Antikviteter / Kuriositeter

Arjan de Haan

Auksjonarius Antikviteter / Kuriositeter

Jeg arvet min fars lidenskap for å samle på piper.

 • Mer enn 20 års erfaring
 • Aktiv i flere (internasjonale) foreninger for historiske piper
 • Publiserer ofte egen historieforskning
 • Involvert i å starte et pipemuseum

Eksepsjonelle partier

Arjan de Haan

Arjan de Haans lidenskap for tobakkspiper begynte i ung alder. Han pleide å bli med sin far for å se etter gamle keramikkpiper på nypløyde felt. Ettersom farens samling vokste, inneholdt den flere og mer eksklusive objekter. Arjan begynte å samle på lightere, men begynte snart også å samle på tobakkspiper. Som ungdom så han en forretningsmulighet i antikke røykeobjekter og han lyktes med å selge dem både på messer og internett. Han utgir også jevnlig resultatene av sine undersøkelser av blant annet ottomanske piper, og var involvert i å starte et pipemuseum i Sumatra.

Arjan har siden fortjent sin tittel som tobakkspesialist. Nå bruker han den kunnskapen og erfaringen hos Catawiki. Han setter spesielt pris på det personlige preger som er mulig hos Catawiki. Det hjelper ham til å løse problemer raskt og få god kontakt med både kjøpere og selgere. Arjan forsøker å inkludere en rekke elementer i auksjonen, som reflekterer det store mangfoldet innenfor røykeobjekter. Han håper å sikre at det er noe interessant der for alle.

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaar

Modellbiler / Toys & Boardgames

Barbara Bieshaar

Auksjonarius Modellbiler / Toys & Boardgames

Å sette sammen en auksjon er som å legge et morsomt puslespill.

 • Handlet med modellbiler i mange år
 • Arvet kunnskap fra sin far
 • Går på flere modellbilauksjoner hvert år

Eksepsjonelle partier

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaars far tok henne alltid med seg da han dro på miniatyrbilmesser. Det var slik hun utviklet en stor interesse for modellbiler. Hun og hennes far bestemte seg for å starte en bedrift. Dette ga henne mye kunnskap om markedet, og siden har hun kommet over alle slags modellbiler i ulik størrelse og type.

I dag er hun helt oppslukt i sitt arbeid som auksjonarius, en rolle som passer henne perfekt. Hun elsker å finne vakre modellbiler blant de objektene som kommer inn. Hovedfokuset i hennes auksjoner er kvalitet, og hun liker å inkludere Kyosho, MiniChamps og Sun Star. I tillegg prøver hun å sette sammen en god variasjon av miniatyrbiler i utvalget. Dette er passer bra for nye samlere. Barbara legger puslespill hver uke for å sette sammen en god auksjon.

Bart Vink

Bart Vink

Hi-fi og radio

Bart Vink

Auksjonarius Hi-fi og radio

I dag ser du ikke den samme kvaliteten som for 30–40 år siden.

 • Over 35 års erfaring innen Hi-Fi-butikker
 • Lidenskapelig opptatt av kvalitetslyd
 • Svært bred kunnskap om Hi-Fi

Eksepsjonelle partier

Bart Vink

Som ung mann jobbet Bart Vink hver lørdag i farens musikkbutikk. Pengene han tjente brukte han umiddelbart på å kjøpe seg et par kvalitetshøyttalere og en kraftig forsterker som han spilte platene og kassettene sine på. Senere begynte han å jobbe i butikken sammen med sin bror, og i tillegg til Bang & Olufsen, bestemte de seg for å hovedsakelig konsentrere seg om andre Hi-Fi-merker av høy kvalitet som Denon, Onkyo, Marantz, Thorens, Dual og mange flere. Dette sørget for at Bart fikk utrolig god erfaring i Hi-Fi-bransjen og har hjulpet han å bygge opp et stort nettverk, som han fortsatt drar nytte av.

Ifølge Bart er fortsatt Hi-Fi-er fra 70-, 80- og 90-tallet av uslåelig kvalitet og garanterer mange timer med behagelig lytting. Selv om Bart liker å få flere Bang & Olufsen-produkter, er han alltid glad for å se en fin Sansui-forsterker, en Thorens-platespillere eller en kassettspiller fra Revox eller Akai. Han fokuserer spesielt på at auksjonene hans holder en høy kvalitet. Det er også dette han forventer av sine forhandlere, som han har mye kontakt med. Bart tilbyr en variert samling hver uke, både for den mer seriøse samleren og hobby-samleren.

Berry Harleman

Berry Harleman

Ur

Berry Harleman

Auksjonarius Ur

Plutselig forstår du hva som gjør dyre klokker verdt prisen.

 • 10 års erfaring med handel
 • Utdannet urmaker
 • En ivrig samler av klokker

Eksepsjonelle partier

Berry Harleman

Vi er alle kjent med synet av et barn som står foran et butikkvindu og kikker inn med beundrende øyne. Berry Harleman var nettopp det barnet hver gang så han gikk forbi en smykkebutikk. Han beundret de vakre armbåndsurene som var så vakkert stilt ut. Omega Speedmaster kunne ikke unnslippe blikket hans og når han kjøpte en slik klokke flere år senere, følte han at hans største drøm hadde gått i oppfyllelse … i hvert fall da. Etter to måneder solgte han klokken igjen. Med fortjeneste. Dermed ble hans andre lidenskap vekket til livet: handel. Ettersom årene gikk, vokste begge hans to interesser, på samme måte som klokkesamlingen.

Det er lett å forstå at Berry Harleman har klart å skaffe seg en enorm kunnskap om klokker og deres verdi. I tillegg kan han raskt gjennomføre en verdivurdering. Når han undersøker et merke som han ikke kjenner til, eller som det bare finnes begrensede utgaver av, bruker han logisk resonnement og nøye etterforskning for å fastslå en pris. Ved å arrangere sine auksjoner på nøyaktig vis, forventer han å kunne tilby mer interessante og eksklusive modeller på Catawiki.

Cécilia Chol

Cécilia Chol

Auksjonarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne) / Kuriositeter

Cécilia Chol

Hvis du ikke er interessert i historien bak objektene, bør du velge et annet yrke.

 • Omfattende erfaring etter å ha jobbet på auksjonshus
 • Bachelorgrad i kunsthistorie
 • Stort nettverk i og rundt Montmartre i Paris

Eksepsjonelle partier

Cécilia Chol besøkte som ung jente det gamle slottet "Vallée de Loire” med foreldrene sine, som vekket hennes lidenskap for historien til live. Det var historien bak gjenstandene og de tidligere eierne som interesserte henne. Det var likevel bare under juriststudiet at Cécilia Chol ble inspirert til å bli auksjonarius, etter å ha besøkt et auksjonshus. Hun gikk over til å studere kunsthistorie ved Louvre og fullførte et kurs for å bli auksjonarius. i tillegg fikk hun verdifull erfaring ved å jobbe tre år for det prestisjetunge auksjonshuset Artcurial, hvor hun kom over tusenvis av elementer. Dette har trent Cécilia Chol i å gjenkjenne et objekt på et øyeblikk. Denne kunnskapen er svært nyttig når hun skal vurdere moderne og klassisk kunst til sine auksjoner. I tillegg til å skape vakre auksjoner er det også viktig for Cécilia Chol å etablere god kontakt med selgere og kjøpere. Hvis et verdifullt element dukker opp, tar hun seg gjerne tid til å se det i virkeligheten.

Christine Barrat

Christine Barrat

Edelstener / Kuriositeter

Christine Barrat

Auksjonarius Edelstener / Kuriositeter

Et objekt blir enda vakrere når du kjenner dets historie.

 • Doktorgrad i kunst og kultur
 • Kunstlærer
 • Startet sin egen smykkeforretning

Eksepsjonelle partier

Christine Barrat

Christine Barrat er en moderne Indiana Jones. Hun er alltid på jakt etter eventyr, nye skatter og erfaringer i Europa og Asia. Og det er kanskje ikke overraskende når hennes barndom ble påvirket av samlere og en kunstnerisk familie. De tok hjem de rareste ting fra sine reiser, alt fra en mumifisert katt til uvanlige steiner. Som en 10-åring tilbrakte hun mange timer med å undersøke steiner under et mikroskop sammen med sin bror, som nå er en kjent geokjemiker. Christine besluttet å gå den kunstneriske retningen og betalte for studiene sine ved å selge edelstener og antikviteter som hun fant på markeder. Hun brukte disse ferdighetene da hun tok doktorgrad i kunst og kultur. Hun reiste på kryss og tvers av Europa og andre deler av verden gjennom jobben sin for å utvikle kunstprogram. Hun startet også sin egen smykkeforretning og holdt foredrag om kunst. Nå bruker hun nettverket sitt og erfaringen hun har bygget opp som auksjonarius hos Catawiki.

Christine synes historien bak et objekt er det viktigste. Historien gjør et vakkert kunstverk eller en juvel enda vakrere. Hun bruker mye tid på å bli kjent med objektets bakgrunn og kontakter ofte kunstneren ved spørsmål. Det at hun bryr seg og fokuserer på detaljer er det som gjør hennes auksjoner så spesielle.

Daan Hartevelt

Daan Hartevelt

Frimerker

Daan Hartevelt

Auksjonarius Frimerker

Jeg er fascinert over reisen et frimerke gjør.

 • Jobbet for en anerkjent frimerkebutikk
 • Ivrig samler
 • Lang erfaring med handel

Eksepsjonelle partier

Daan Hartevelt

Hvert frimerke forteller en historie. Hvor gammelt er det? Hvor kommer det fra? Hvilket brev satt det på? Og hvor langt har det reist? Daan Hartevelt er fascinert av alle disse spørsmålene. Som liten gutt satte han pris på å prøve å finne svar på nettopp disse spørsmålene. Det tok ikke lang tid før Daan begynte å samle og han begynte å gå på frimerkemesser. Han har sett tusenvis av frimerker, kommet i kontakt med forhandlere … og noen ganger har han gjort dårlige kjøp. Men som vi vet, lærer man av sine feil. Disse erfaringene, hans samling og hans arbeid på en anerkjent frimerkebutikk har gitt ham en enestående kunnskap om frimerker.

Nå bruker Daan denne kunnskapen hos Catawiki hvor han jobber som auksjonarius for den nederlandske frimerkeauksjonen. Han bruker skannede bildene for å vurdere elementer for auksjon. Og hvis han er usikker på stempelets tilstand? Da holder det bare med et sertifikat av autentisitet. Imidlertid har han heldigvis et godt forhold til leverandørene sine. Derfor er de ukentlige auksjonene hans alltid varierte og fulle av interessante samlinger og eksklusive frimerker.

Daniel Elswood

Daniel Elswood

Vin

Daniel Heikens

Daniel Heikens

Auksjonarius Kunst (fotografi) / Kunst (klassisk)

Klassisk nederlandsk kunst uttrykker vårt lands historie.

 • Studerte på kunstskole
 • Jobbet for kjent antikvitetsbutikk i flere år
 • Har etablert et stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Daniel Heikens

Daniel Heikens mener det beste med klassisk nederlandsk kunst er at det uttrykker vår historie. Etter sine studier ved kunstskolen, ble han interessert i nederlandsk kunst da han jobbet for en antikvitetsbutikk i Amsterdam. Bildene her viste en fantastisk tid. Det var her Daniel lærte seg å se klassisk kunst med all sin symbolikk, mens han også bygget et stort nettverk og bred kunnskap om kunstmarkedet.

Nå bruker Daniel sin kunnskap som auksjonarius for Catawiki. Kvalitet prioriteres på hans auksjoner og for å møte sine kriterier, har Daniel et godt forhold til sine leverandører. Han går ofte for å se på de vakre utstillinger. Personlig er Daniel særlig begeistret for nederlandsk-indies-kunst av kunstnere som Isaac Israëls, Willem Hofker og Willem Dooyewaard: "De ble oppslukt av eksotiske inntrykk, og tok med seg litt av magien tilbake til kjølig Nederland."

David Leggett

David Leggett

Naturhistorie

David Leggett

Auksjonarius Naturhistorie

David Leggett

Etter å ha kommet i kontakt med utstopping ved en tilfeldighet, ble det min hobby, min jobb og min lidenskap.

 • 35 års erfaring
 • Nesten 20 års erfaring med å jobbe for viktige kunder
 • Foreleser i utstopping
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Det hele startet da David Legett så en død ugle ved siden av veien fra varebilen sin. Uglen var så vakker der den lå langs veien at han ikke ville forlate den. Han fant en utstopper som kunne stoppen den ut for ham. Etter dette stoppet han ut 12 til dyr, noe som kostet ham mye penger. David Legett besluttet derfor å gjøre det selv. Han solgte sine utstoppede dyr, og med inntekten, kjøpte han bøker og verktøy slik at han kunne begynne å jobbe som utstopper selv. Dyrene hans ble straks etterspurt, og hans klientliste vokste raskt. Den vokste så raskt at han kunne gjøre det til en lønnsom virksomhet. Han leverte til og med utstoppede dyr til det nasjonale teateret og jobbet for andre viktige kunder. Etter 35 år i bransjen, har David Legett bygget opp et stort nettverk som han gjerne rådfører seg med i arbeidet hos Catawiki. Han håper å arrangere vakre auksjoner med dyr som er utstoppet på en naturlig, smakfull måte. Takket være hans erfaring, er han godt utstyrt med kunnskap til å kunne fastslå tilstanden til utstoppede dyr bare ved å undersøke fotografier. I tillegg har David Legett et godt trent øye for forskjellige typer fossiler, mineraler og replikaer og klarer derfor å organisere en mangfoldig naturhistorisk auksjon hver uke.

Davide Marelli

Davide Marelli

Motorsykler og mopeder

Davide Marelli

Auksjonarius Motorsykler og mopeder

Davide Marelli

Jeg var alltid så fascinert over pålitelige motorsykler som ikke får motorstopp når du kjører dem.

 • 15 års erfaring innen handel
 • Har samlet og vært en entusiast i 30 år
 • Skriver for ulike mopedmagasiner

Ingen andre i familien hans er betydelig interessert i mopeder, scootere eller motorsykler, men siden Davide Marelli var tolv år gammel har han vært fascinert av dem. Spesielt klassiske motorsykler fra 50-tallet og selvfølgelig også Vespa. Det tok derfor ikke lang tid før han begynte å samle og selge dem og samtidig begynte han å selge mopeder. Da han solgte én kjøpte han to, og på denne måten har han jobbet med mopeder og scootere hele livet. I tillegg til å mekke på dem liker han veldig godt å kjøre dem, for eksempel da han reiste gjennom Argentina på en miniscooter. Dette ble publisert i det britiske magasinet "Scootering '. Takket være hans interesse kjenner Davide Marelli det italienske scooter-markedet ut og inn, og han kjenner alle sine forhandlere og samlere. Nettverket hans er en stor fordel for Davide Marelli siden han er har bred sosial kompetanse. Han bruker gjerne litt ekstra tid til å fortelle potensielle selgere om Catawiki, eller hjelpe med å ta passende bilder eller bare slå av en prat om deres felles lidenskap. På denne måten bidrar han gjerne til populariteten til Catawiki blant mopedsamlere.

Deborah Mazza

Deborah Mazza

Edelstener

Deborah Mazza

Auksjonarius Edelstener

Det er utrolig hvordan edelstener er forbundet med så mange aspekter av vår kultur.

 • 30 års erfaring i gemologi
 • Studerte gemologi med flere oppfølgings kurs i emnet
 • Hadde et privat takseringsselskap
 • Jobbet som lærer, takstmann og i den internasjonale smykkeindustrien

Eksepsjonelle partier

Deborah Mazza

Deborah Mazza har alltid vært interessert i edelstener, men ideen om å ha det som en karriere kom først da en lokal professor holdt et seminar i verdivurdering av edelstener. Hun lot som hun var 16 år for å komme inn og besluttet her at det var dette hun ville jobbe med. Uten å nøle, valgte hun å studere gemologi i Tyskland og tok flere kurs for å utvide sin kunnskap. Deborah har jobbet med edelstener hele sitt liv, som en takstmann, men også som salgssjef hos store internasjonale selskaper, som Idar-Oberstein i Tyskland – et av de største sentrene for edelstenhandel i verden. Hun kjenner edelstenenes verden inn og ut.

I løpet av sin levetid har Deborah vurdert tusenvis av edelstener og smykker, og takket være denne erfaringen, kan hun undersøke smykker hos Catawiki gjennom fotografier. Hvis det er noen tvil, spør hun sine kolleger om råd og hun ber alltid om et sertifikat av autentisitet. Deborah mener at en av hennes hovedoppgaver er å sørge for at hennes auksjoner er godt arrangert ned til minste detalj. Når sant skal sies, er hun selv en ekte edelsten da Catawiki fortsetter å ekspandere internasjonalt.

Dennis van Kampen

Dennis van Kampen

Antikviteter / Sølv og gull

Dennis van Kampen

Auksjonarius Antikviteter / Sølv og gull

Ved å selge og kjøpe sølv, bevares disse interessante objekter for fremtidige generasjoner.

 • Grad i kunsthistorie
 • Mer enn 15 års erfaring
 • Startet sin egen antikvitetsbutikk
 • Studerte antikvitetshandel

Eksepsjonelle partier

Dennis van Kampen

Kunst har alltid vært en lidenskap for Dennis van Kampen, som også har en grad i kunsthistorie. I løpet av studietiden hans, utviklet han en spesiell interesse for sølv og gull. Han er fascinert av mangfoldet av uttrykk i disse finmetallene. Etter å ha fullført studiene begynte Dennis van Kampen å samle på flere og flere antikviteter og han fant ut at han selv hadde en kjøpmann i seg. Som eier av sin egen antikvitetsbutikk, fikk han verdifull erfaring i å vurdere tusenvis av gjenstander.

Denne bakgrunnen komplimenter Dennis van Kampens arbeid hos Catawiki. Den lange erfaringen hans gjør ham i stand til å identifisere og evaluere sølv. Han har også et øye for gullsmedteknikker og autentisitetsmerket, som også angir objektets bakgrunn. Hver uke jobber Dennis van Kampen for å skape en auksjon han kan være stolt av. Spesielle objekter får ekstra oppmerksomhet og han arrangere objektene nøye. Når auksjonen er i ferd med å avsluttes, opplever han spenningen til budgiverne, og han gleder seg til å finne ut hvor mye elementene han valgte blir solgt for.

Denny Hoekstra

Denny Hoekstra

Grammofonplater / vinyl

Denny Hoekstra

Auksjonarius Grammofonplater / vinyl

En god auksjon tilbyr både plater for ivrige samlere og nye entusiaster.

 • Over 30 års erfaring
 • En ivrig samler
 • Engasjert i å holde god kontakt med leverandører

Eksepsjonelle partier

Denny Hoekstra

Musikk har alltid vært viktig i Denny Hoekstras familie. Hans far var musiker og Denny fikk ofte lov til å spille plater på platespilleren hans. Det var slik han ble kjent med mange forskjellige sjangre i musikkverden. Dørene åpnet seg da han som 10-åring fikk sin egen platespiller. Denny begynte å samle på plater og har aldri stoppet. Nå har han over 6000 plater og enorm erfaring med å selge og kjøpe spesielle LP-plater.

Han har kunnet ta i bruk sine ferdigheter som auksjonarius. Han er engasjert i å arrangere fantastiske auksjoner som genererer internasjonal interesse. Denny tror den perfekte auksjonen inkluderer høy kvalitet og noe for enhver smak, med et utvalg av ulike plater for nye entusiaster, spesielle utgaver for samlere og alt annet i mellom. Takket være hans gode forhandlingsferdigheter og gode forhold til leverandørene, har han og hans kolleger ennå ikke mislyktes.

Dési van Rhee

Dési van Rhee

Antikviteter / Kuriositeter

Dési van Rhee

Auksjonarius Antikviteter / Kuriositeter

Som hobby ser jeg på historiske filmer … for å se om alle detaljene er riktige.

 • Over 20 års erfaring
 • Studert kunsthistorie
 • Lidenskap for auksjoner

Eksepsjonelle partier

Dési van Rhee

Desi van Rhee lever og puster kunst og kultur. Likevel var det da hun studerte psykologi at hennes romkamerat inspirerte henne til å begynne å studere kunsthistorie. Hun byttet studie og det var den beste avgjørelsen hun noen gang har tatt! Selv da hun studerte var hennes ultimate mål å arbeide for et auksjonshus. Så snart hun var ferdig med studiene begynte hun et internship hos Sotheby’s auksjonshus. Hun likte seg så godt at hun ble værende – i over ti år! Det var slik Desi lært seg de ulike aspekter av en auksjonarius’ yrket. Hennes arbeid har siden blitt en livslang lidenskap som fant et hjem hos Catawiki.

Desi liker å jobbe for Catawiki. Hun elsker å gå gjennom alle objektene som skal auksjoneres. Hun liker det så mye at hun jobber dag og natt for å komme til buns i all informasjonen. Og hun er alltid spent på hvordan auksjonen vil gå. Desi tror Catawiki er fremtiden for auksjonsbransjen: det er ingen grenser, der selv de som ikke vanligvis går på auksjoner kan delta. Hun fortsetter å lære nye ferdigheter og reiser mange mil for å organisere de beste auksjonene.

Diana van der Valk

Diana van der Valk

PC- og videospill / Samlerkort

Diana van der Valk

Auksjonarius PC- og videospill / Samlerkort

Jeg fløy over hele verden for min spillsamling.

 • Eide en videospillfortetning i flere år
 • Eier én av de største Nintendo-samlingene i Nederland
 • Internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Diana van der Valk

Et av Diana van der Valks første minner er fra da hun spilte et Game & Watch Donkey Kong-spill som tanten hennes hadde kjøpt til henne. Hun ble straks hektet og begynte å spare penger ved å utføre ulike jobber hver lørdag slik at hun kunne kjøpe flere spill. Siden da har hun samlet på alt som er relatert til dataspill, og hun har i dag én av Nederlands største samlinger. Handel er i blodet hennes, noe som hun også har dratt nytte av i denne hobbyen. Hun fullførte samlingen sin ved å reise på messer rundt om i verden og gjennom reiser til USA og Akihabara (det japansk "gaming-mekka"). Dette resulterte i et stort nettverk som hun alltid kan stole på.

Før hun begynte å jobbe som auksjonarius for data og videoauksjoner hos Catawiki, har Diana eid en videospillfortetning i mer enn 10 år, hvor hun har kjøpt og solgt spill. Hun har håndtert tusenvis av forskjellige spill. Dette har gitt henne en enorm kunnskap, erfaring og sosial utvikling. Diana har alltid synes det er spennende å se nye spill i postkassen sin. Så ta en kikk på loftet ditt og se hva som fortsatt er der oppe. Du vet aldri hva det er verdt i dag!

Dirkjan Brinks

Dirkjan Brinks

Tegneserier

Dirkjan Brinks

Auksjonarius Tegneserier

Før du vet ordet av det, har du en kommode full av tegneserier.

 • Vært med på å organisere tegneseriemesser
 • Selv en samler
 • Utviklet et stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Dirkjan Brinks

Som mange andre begynte Dirk-Jan å lese tegneserier da han var liten. Han startet med Donald Duck, og Finn og Fiffi. Men etter å ha kjøpt noen andre tegneserier fra tegneseriebutikken begynte han å samle. På kort tid hadde han fylt en hel kommode med tegneserier. Han begynte også å reise på tegneseriemesser hvor han utviklet et øye for de mer populære seriene, og handelsinstinktet hans kom frem. Dirk-Jan begynte å jobbe på de store messene og hjalp en stor tegneseriespesialist. På denne måten fikk han enestående kunnskap om ulike tegneserier og deres verdi. De siste årene har han også vært involvert i organiseringen av tegneseriemesser.

Dirk-Jan er nå en del av Catawikis digitale tegneserieauksjon. Med sin erfaring kan han raskt vurdere varene som komme inn. Han legger stor vekt på hvor interessante de er for tegneserieentusiaster og -samlere og deres verdi. Antikvariske og ettertraktede tegneserier som ikke lenger er lette å få tak i, er spesielt attraktive for samlere og tegneserieelskere, og kan være et bra sted å starte en samling.

Dolph Bode

Dolph Bode

Smykker

Dolph Bode

Auksjonarius Smykker

Dolph Bode

Min kjærlighet for edelstener og smykker har jeg arvet fra familien min.

 • Uteksaminert fra den anerkjente GIA
 • Introdusert for edelstener i tidlig alder
 • Tilbrakt mye tid i smykkebutikken til sin far
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Dolph Bodes far kom hjem hver uke med de vakreste edelstener og smykker som han skulle selge i butikken sin. Derfor kan man trygt si at hans fascinasjon og lidenskap for edelstener er i blodet hans. Etter å ha studert i Nederland, dro han til California for å studere gemology på det anerkjente Gemological Institute of America (GIA). Dolph Bode kan nå offisielt kalle seg en Gemologist og etter å ha jobbet i USA, flyttet han tilbake til Nederland for å jobbe i familiebedriften. Grunnet dette, kan du ofte finne ham på messer i Italia og Asia, hvor han utvider nettverket sitt og holder seg à jour med de nye utviklingene i industrien. Edelstener fortsetter å fascinere Dolph Bode fordi han fortsatt kan se noe nytt i dem. Alle steiner er forskjellige og smykkene som komplimenterer dem overrasker ham gang på gang. Ifølge ham, er det det som gjør arbeidet hans interessant. Hver uke bruker han sin gemologikunnskap og -erfaring når han vurderer nye oppførte elementer. Han prøver å sikre at spesielt de mest interessante objektene er godt fotografert av selgeren, slik at alle kan nyte de små kunstverkene.

Ed van Mil

Ed van Mil

Fotografi

Ed van Mil

Auksjonarius Fotografi

Deluxe Leica-kameraer er mine favoritter, men jeg liker også å se Kodak- og Agfa-kameraer på mine auksjoner.

 • Sekretær hos Fotografica Association
 • 25 års erfaring som samler
 • Vant prisen European Collector of the Year i 2011
 • Stort nettverk innen kameraer

Eksepsjonelle partier

Ed van Mil

Et enkelt Agfa Clack i gave fra hans far var alt som skulle til for at Ed van Mil skulle få samledilla. Gjennom venner og bekjente, markeder, festivaler og antikvitetsbutikker vokste samlingen hans til den inneholdt mer enn tusen forskjellige kameraer. At han vant prisen European Collector of the Year i 2011, kom derfor ikke som noen stor overraskelse. Og det er en tittel å være stolt av. I mellomtiden, har Ed også vært sekretær hos Fotografica Association i flere år. Å jobbe som auksjonarius for Catawiki var derfor et naturlig steg for denne entusiastiske kameraeksperten.

Med 25 års erfaring, har Ed klart å bygge opp et stort nettverk. Han kjenner mange selgere personlig, noe som gjør at han kan granske objektene som er til salgs. Han vil gjerne se et deluxe Leica fra 60-tallet på en av sine auksjoner. Det er et stort marked for disse kameraene. Kodak- og Agfa-kameraer er også populære blant samlere. "Det er teknologien som folk liker. At alt mekanisk fremdeles fungerer. Det gir en følelse av nostalgi.

Eric Toonen

Eric Toonen

Mynter

Eric Toonen

Auksjonarius Mynter

Jeg håper å bruke nettverket mitt for å gjøre Catawiki kjent i utlandet.

 • Over 35 års erfaring
 • En ivrig samler
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Eric Toonen

Å samle ligger i Eric Toonens blod. Han har siden barndommen samlet på alt fra gamle leker til glassartikler og frimerker. Senere konsentrerte han seg om å samle på mynter. Han likte å reise rundt i Europa for å finne de beste objektene til samlingen sin, finne de beste objektene og bli kjent med likesinnede samlere. Som en ekstra utfordring, samler Eric på såkalte «fengselsmynter» (prison coins). Disse myntene ble brukt som valuta i fengsler, og han kan bare finne disse myntene ved å benytte sitt nettverk.

Dette internasjonale nettverket er Erics beste egenskap. Som en auksjonarius kan han bruke dette til å etablere gode kontakter, nå som Catawiki vokser i Europa. Eric liker spesielt å bli kjent med andre dedikerte samlere. Han har også ansvar for andre auksjoner. Med sin bakgrunn som samler har han bred kunnskap, noe som gjør at han kan sette sammen varierte auksjoner av høy kvalitet.

Erik van den Berg

Erik van den Berg

Antikviteter / Glass

Erik van den Berg

Auksjonarius Antikviteter / Glass

De vakreste auksjonsobjektene er laget med kjærlighet og utmerket håndverk.

 • Mer enn 20 års erfaring som antikvitetsforhandler
 • Mye faglig kunnskap
 • Stort nettverk av selgere

Eksepsjonelle partier

Erik van den Berg

Etter å ha jobbet på hotell i flere år bestemte Erik van den Berg seg for å bli sin egen sjef. I antikvitetenes verden fant han friheten han alltid hadde ønsket. Antikviteter hadde alltid vært en hobby, og takket være hans inspirerende nabo, gjorde Erik det til sin karriere. Etter å ha startet lite og delt virksomhet, fikk Erik ferdighetene han trengte for å starte sin egen filial. Han lærte seg forskjellen mellom gode og dårlige kjøp, og brukte alle sansene sine til å vurdere antikviteter. Mer enn 20 år senere har han all rett til å kalle seg en ekspert i å anskaffe antikviteter.

Dette har vært nyttig for Erik som auksjonarius. Takket være hans erfaring kan han bruke fotografier til å undersøke alle objektene som han blir introdusert for. Å ha kontakt med selgeren er også en viktig del av hans arbeid. For eksempel for å klargjøre hvilket materiale et objekt er laget av. Verdien av et objekt er ikke det eneste som er viktig for Erik. Han er svært glad i å inkludere antikviteter som er laget med kjærlighet og utmerket håndverk.

Erwin Dekker

Erwin Dekker

Ur

Erwin Dekker

Auksjonarius Ur

Jeg kan sitte og se på klokkesamlingen min i timevis.

 • Lidenskapelig klokkesamler
 • Bred bakgrunn i antikviteter og kuriositeter
 • Har hatt sin egen antikvitetsvirksomhet

Eksepsjonelle partier

Erwin Dekker

Da Erwin Dekker fikk en Girard-Perregaux-klokke fra faren sin på 70-tallet, fikk han også en interesse for klokker. Han ble fascinert av de fantastiske underliggende mekanismene og etter å ha vurdert markedet, begynte han å samle. Gjennom dette ble han mer interessert i kunst og antikviteter og han ble hektet på handel. På 80-tallet åpnet Erwin Dekker sin egen antikvitetsbutikk i Den Haag. Noen år senere trakk han seg ut og gikk for en mer stabil, fast jobb, men hans lidenskap for klokker forsvant ikke. Nå jobber han med klokker på heltid.

Erwin Dekker elsker at han kan bruke sine ferdigheter hos Catawiki. Ikke bare når han verdsetter objektet, men også å hjelpe selgere med sine presentasjoner. Han vet at et dårlig bilde kan utgjøre forskjellen mellom å få solgt sine varer for en god pris eller ikke i det hele tatt. Det er derfor Erwin Dekker liker å gi anbefalinger til foto og tekst. Han selv bidrar med å arrangere en vakker auksjon som interesserer kjøperne. Fortrinnsvis med strålende klokker fra Breitling, Zenith eller Longines.

Francisco Carrión

Francisco Carrión

Klassiske biler

Francisco Carrión

Auksjonarius Klassiske biler

Francisco Carrión

Biler fra før krigen er min store lidenskap.

 • Mer enn 20 års erfaring
 • Lidenskapelig samler og restaurerer
 • Skriver artikler om førkrigsbiler for bilmagasin

Francisco Carrions familie har en stor lidenskap for biler, og så lenge han kan huske, har han vært omringet av biler som hans far har solgt. Bestefaren hans tok ham ofte med på show for klassiske biler, så det kom derfor ikke som noen overraskelse at Francisco Carrion utviklet en forkjærlighet for førkrigsbiler. Han elsker den relativt enkle teknologien og elsker å finne brukbare deler som han kan bruke til å oppgradere de klassiske bilene sine og få de tilbake til sin opprinnelige tilstand. Han har derfor mye å skrive om i bladet som publiserer artiklene hans. Francisco Carrion reiser ofte på messer og rallyer, hvor han spre ordet om Catawiki til andre entusiaster. Derfor har antall noterte biler økt jevnt og trutt. Selvfølgelig ender ikke alle disse bilene opp på auksjonene hans. Francisco Carrion har et godt øye for detaljer, og spør alltid om gode bilder av alle vitale deler av bilen når han er usikker. Ved å forhandle på en smart måte, klarer han å få flere og mer interessante elementer til sine auksjoner.

Francisco Alvarez Lloret

Francisco Alvarez Lloret

Antikviteter / Kuriositeter

Francisco Alvarez Lloret

Auksjonarius Antikviteter / Kuriositeter

Francisco Alvarez Lloret

Jeg har lært mye i mitt arbeid som restaurerer av klassiske bygninger.

 • Stor kunnskap gjennom oppussingsarbeid
 • Mange års erfaring i fra egen antikvitetsbutikk
 • Elsker samleobjekter og antikviteter

Eksepsjonelle partier

Francisco Alvarez sin interesse for antikviteter ble trolig vekket på grunn av de vakre kunstverkene og antikke møblene i barndomshjemmet. I løpet av studiene for å bli arkitekt, bestemte han seg for å spesialisere seg i restaurering av gamle klassiske bygninger, mens han også drev en antikvitetsbutikk sammen med en venn. Dette har lært ham mye om det spanske antikkmarkedet, og han ble flink til å verdivurdere antikviteter. I løpet av årene har Francisco Alvarez fått mye verdifull erfaring som nå er nyttig i hans arbeid hos Catawiki. På sine auksjoner av antikviteter og samleobjekter, kommer han stadig over ulike gjenstander. Fra kaffekverner og tredukker til Art Deco-lamper og bric-à-brac-skap. Francisco Alvarez har sett dem alle, og kan derfor lett estimere hvilke objekter som passer sammen i en auksjon. Hans mål er å skape varierte auksjoner med forskjellige stiler. Med den store variasjonen av gjenstander håper han hver uke å overraske sine internasjonale besøkende.

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Auksjonarius

Frans van Ingen

Alle mine erfaringer faller harmonisk på plass i mitt arbeid som auksjonarius.

 • Har jobbet i mer enn 30 år i instrumentbransjen
 • Erfaring fra innkjøp, salg og markedsføring av musikkinstrument
 • Lidenskap for gitarer

Frans van Ingen vet nesten alt som er å vite om musikkinstrumenter. Han har også jobbet som selger og markedsfører i nesten 30 år for en av de største instrumentkjedene i Nederland. Han har sett nesten alle deler av bransjen, noe som har gitt ham verdifull erfaring. Hans nettverk er heller ikke lite: nevn et sted og Frans kan mest sannsynlig nevne den største selgeren der.

Som auksjonarius faller alle hans kunnskaper harmonisk på plass. Han var 6 år gammel da han for første gang fikk holde en gitar og allerede da ble han opptatt av instrumenter. Fra bare et fotografi kan han raskt se om originale deler fremdeles er på plass, om logoen er riktig, og om det er riktig plekterbrett for denne modellen. Frans klarer alltid å sette sammen en fantastisk auksjon ved å bruke sin kunnskap og sine sosiale ferdigheter. Og hvis han er ute etter noe spesielt? Så ringer han en av sine gamle kunder. Sammen leter de rundt på lageret til de finner det perfekte objekter for å selge på hans Catawiki-auksjon.

Frederik Jamees

Frederik Jamees

Antikviteter / Kuriositeter

Frederik Jamees

Auksjonarius Antikviteter / Kuriositeter

Håndverket bak de eldre spilleautomatene er fascinerende.

 • Reist over hele verden for å kjøpe spillemaskiner
 • En ivrig samler i over 30 år
 • Internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Frederik Jamees

Som tenåring var Frederik Jamees fascinert av jukebokser fra 50-tallet. Først var det musikken som er interessert ham, men senere oppdaget han selve håndverket. Ifølge ham, kan ikke de kjedelige maskinene fra 80-tallet sammenlignes med disse. Han ble raskt interessert i andre gamle automater, som spilleautomater fra 1920-tallet (énarmet banditt), Coca Cola-automater, og grammofoner. Men egentlig, så lenge en enhet i det minste består av noe mekanisk arbeid, vil han synes det er interessant. Frederik har reist på messer og auksjoner rundt om i verden for sin samling som han lidenskapelig har utvidet. Dette har resultert i et stort nettverk, mye kunnskap om mennesker og en enorm mengde av kunnskap om automater.

Som auksjonarius har Frederik sett mange automater. Han vet hvor viktig det er å sjekke om maskinen fortsatt er i sin opprinnelige tilstand, da dette har stor innvirkning på prisen. Frederik bruker også mye tid på hvordan objektene han blir presentert for blir fremvist og prøver å hjelpe både selgere og kjøpere så mye han kan. Personlig liker han mest av alt å se en sjelden Mills Dewey Floor Machine fra det tidlige 1900-tallet, men en Watling 'Bird of Paradise' spilleautomat eller en Rock-Ola jukebox er heller ikke feil.

Ger van Oers

Ger van Oers

Auksjonarius Kuriositeter / Reklame- og emaljeskilt

Bare pennsamlingen min har bestått tidens test.

 • Åpnet sin egen butikk for antikk og spesialobjekter
 • Stort internasjonalt nettverk
 • Var en seriøs samler som barn

Eksepsjonelle partier

Ger van Oers

Ger van Oers beskriver seg selv som et "skjærebarn". Siden barndommen har han samlet på alt som ikke hang fast. Og så snart en samling var feilfri, begynte han umiddelbart å samle på noe annet. Bare pennsamlingen han har bestått tidens test. All den samlinga og salget ga Ger en reell innsikt i hvordan handel fungerer. Han hadde en vellykket pennforretning på nettet i et par år og deretter åpnet han sin egen butikk for antikk og spesialobjekter.

Penner er fortsatt nær hans hjerte, så han er den perfekte auksjonarius for auksjoner av penner og skrivesaker der det er mange interessante gjenstander for salg. Montblanc-fyllepenner er spesielt ettertraktet. Det begrensede opplaget av fyllepenner fra 80-tallet og 90-tallet fører ofte til entusiastiske bud og tyske Pelikan-fyllepenner selger også veldig bra. Ger holder nær kontakt med selgerne i den relativt lille verden av penner og organiserer en flott auksjon hver uke.

Gerben van IJken

Gerben van IJken

Toys & Boardgames

Gerben van IJken

Auksjonarius Toys & Boardgames

I always wanted to work with Lego and finally I can with Catawiki!

 • A passion for Lego for over 30 years
 • Visits international Lego fairs
 • Committed to good relationships with buyers and sellers
Gerben van IJken

An entire city was built in Gerben van Ijken’s childhood home. A Lego city, of course, built from dozens of sets that he received as a child. He was quite fascinated by the multifunctional Lego blocks. And once he had assembled everything following the manual’s instructions? It was demolished and combined with other sets to build his own creations. Lego has always been a passion for Gerben, and he has followed its fortunes closely, including attending international fairs. His ultimate dream was a job where he could work with Lego... and now his fantasy is a reality!

Gerben loves every minute of his job as an auctioneer. Sets from the 50s and 60s can still be combined with modern sets, which makes the market very lively. Lego is also a good investment because the collection changes every two years and sets are never re-released. Auctions that include unique sets, like the limited edition Millennium Falcon, are always very exciting! Gerben particularly enjoys being able to make so many people happy at his Lego auction. After all, that’s what Lego is for!

Gijs Hamming

Gijs Hamming

Auksjonarius Tepper (orientalske og håndknyttede)

Ikke alle vet at det noen ganger kan ta flere år å lage et teppe.

 • Eide en forretning for orientalske tepper
 • Har selv kjøpt tepper fra Østen
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Gijs Hamming

Gijs Hamming kom først i kontakt med orientalske tepper gjennom en armensk klassekamerat. Familien hans hadde laget eksklusive tepper i hundrevis av år. Ved å bruke disse teppene som startkapital begynte Gijs og klassekameraten hans å kjøpe og selge. Ved å se, ta og lukte på tepper lærte Gijs mer og mer om varene han solgte og en lidenskap for orientalske tepper ble født. Da hans venn døde fortsatte Gijs virksomheten og drev to butikker alene. Nå har han tjue års erfaring, fylt med reiser til basarer i Østen for å prute og selge.

Det er helt klart at Gijs har bygget opp enormt mye kunnskap som gjør at han kjenner igjen alle typer tepper som selges på auksjonene hans. Opprinnelsen og verdien av et teppe kan ofte bestemmes av mønster, farger og knuteteknikk. Hvis Gijs tviler på noe, slår han opp i en av sine referansebøker. Han sørger for at de fineste teppene selges på Catawiki, slik som rimelige tepper fra 50- til 80-tallet og dyrere tepper fra tidlig 1900-tallet.

Guido Mascini

Guido Mascini

Vin

Guido Mascini

Auksjonarius Vin

Jeg er helt fascinert over hvor mye forskjellig vin som finnes.

 • Eier en restaurant med eksklusivt vinkart
 • Har fullført flere vinkurs
 • Jobbet med flere auksjonshus
Guido Mascini

Guido Mascinis kjærlighet for gode viner begynte da han åpnet sin restaurant. Mange vinimportører kontaktet ham og introduserte ham til et bredt spekter av kvalitetsviner. Han ble virkelig fascinert av forskjellen i de ulike vinene både når det kom til smak og pris. Han ønsket å lære mer! Etter å ha fullført flere vinkurs og besøkt vingårder i Europa og Afrika, kunne Guido endelig kalle seg en ekte connaisseur. Etter at han solgte restauranten sin, jobbet han for flere auksjonshus. I tillegg til jobben som auksjonarius, er han også koordinator for vin-, portvin-, og whiskyauksjonene på Catawiki.

Guido Mascini har ansvar for å organisere auksjoner og sammen med de andre auksjonariusene er han er stadig på utkikk etter nye muligheter for tematiske auksjoner. Han stoler på auksjonariusenes kompetanse og at de lykkes i å presentere en smakfull samling av viner hver uke. Han er selv en stor fan av Kanonkop ‘Paul Sauer’, men en sjelden whisky eller en god vin fra 2010 – som var et fantastisk år for vin – er også velkommen på auksjonene hans.

Harald Fredriks

Harald Fredriks

Kartografi

Harald Fredriks

Auksjonarius Kartografi

Kartografiske trykk er ikke bare dekorative, men også en langvarig investering.

 • Jobbet som geografisk informasjonsmedarbeider i det nederlandske forsvarsdepartementet
 • Har over 17 års erfaring
 • Har startet en vellykket kartografisk bedrift

Eksepsjonelle partier

Harald Fredriks

En flott dekorasjon, et minne om din slekts opprinnelse eller en langvarig investering. Det er mange gode grunner til å kjøpe et antikkart eller -byplan. Dette vet Harald Fredriks alt om og det er derfor han organiserer fantastiske kartografiske auksjoner, både som auksjonarius og entusiast.

Harald oppdaget sin lidenskap for kart mens han jobbet i det nederlandske forsvarsdepartementet. Som en «geografisk informasjonsmedarbeider» har han analysert og funnet steder for potensielle oppdragsområder, ikke bare ved hjelp av satellittbilder, men også nye og gamle kart. Det var nok til å pirre hans interesse, og da han hadde jobbet for hæren i omtrent ti år, startet han en vellykket kartografisk bedrift. Kart, byplaner, topografiske utskrifter og urbane former – Harald har håndtert dem alle.

Å være auksjonarius passer ham ypperlig. Han kjenner personlig de fleste antikvitarier innenfor den relativt lille kartografiske verdenen. Mange spesielle kart blir auksjonert hver uke. Harald ville helst se sjeldne kart fra tidsepoken for det nederlandske forente East India Company (VOC), med hemmelige forretningsruter. Dessverre, er sjansen for å finne et slikt kart ganske liten fordi de er ekstremt sjeldne. Han liker også å inkludere "vanlige" kartografiske diagrammer på sine auksjoner, for å sikre at kjøpere har en variert og attraktiv samling å velge mellom.

Horst Kløver

Horst Kløver

Auksjonarius Kunst (fotografi) / Kunst (moderne)

Horst Kløver

Fotografi er et universelt språk som kan forene mennesker.

 • Mer enn 25 års yrkeserfaring
 • Kjenner alle sidene av yrket
 • Stort internasjonalt nettverk
 • Publiserer regelmessig artikler om fotografering

Horst Kloevens gjorde sin første jobb som fotograf som tenåring da han tok bilder av skolens moteshow for skoleavisen. Han ble besatt av fotografering og visste umiddelbart at dette var det han ønsket å jobbe med. Han bestemte seg for å studere kunsthistorie og fotografering. Rett etter at han avsluttet sine studier, fant han arbeidet som fotojournalist for forskjellige magasiner. På denne måten fikk Horst Kloeven mye erfaring og han bygget opp et omfattende internasjonalt nettverk, men han ønsket også å tilbringe mer tid med sin familie. Derfor bestemte han seg for å studere den teoretiske siden av fotografering og begynte å arbeide som kurator for ulike museer og gallerier i Europa. Nå forsøker han å informere hans nettverk om Catawiki slik at han kan få inn flere innsendelser av høy kvalitet hver uke. Siden han er en kreativ person og kurator, vet han hvordan han kan skape en variert auksjon. Han lister opp både kjente fotografer og lovende unge talenter. Måten Horst Kloevens organiserer auksjoner på, krever mye tid av ham, og han liker å eksperimentere. Hver uke er han spent på hvor godt auksjonen hans vil gjøre det blant budgiverne.

Iris Hendriks

Iris Hendriks

Smykker

Iris Hendriks

Auksjonarius Smykker

Jeg pleide å lage mine egne smykker som en amatør-smykkemaker.

 • Har vært fascinert av edelstener og smykker i 40 år
 • Amatør-smykkemaker
 • Jobbet med kjøp og salg
 • Lang praktisk erfaring
Iris Hendriks

Iris Hendriks har alltid vært tiltrukket av edelstener. Hun pleide å lage dem selv fra steiner ved hjelp av en hammer og meisel. Som amatør- smykkemaker lagde hun også egne smykker i mange år. Gjennom å jobbe med kjøp og salg, så hun mye spennende som hun alltid ønsket å lære seg mer om. Hun har sett, kjøpt og solgt stort sett alt som finnes av smykker med edelstener.

Ifølge Hendriks finnes alt som kan kalles for smykker på Catatwikis smykkeauksjon, fra designersmykker, gullkjeder og bestemors gamle brosjer. Hendriks vet av erfaring at en nærmere undersøkelse av Bvlgari-smykker ofte viser at de er fra en fabrikk i Kina. Iris vet bedre enn de fleste hvilke stempler og skjulte merker man skal se etter. Med hennes ekspertise, kan hun ofte raskt se om et smykke kommer fra en fabrikk eller om det er håndlaget.

Jacques Pels

Jacques Pels

Tegneserier

Jacques Pels

Auksjonarius Tegneserier

Jacques Pels

Jeg har hatt mer eller mindre hver eneste tegneserie-relaterte jobb som finnes, bortsett fra å faktisk tegne dem.

 • Jobbet for flere forlag i tegneseriebransjen i over 20 år
 • Organisert store tegneseriemesser
 • Arbeidet med ulike oppslagsverk og utstillinger av tegneserier
 • Er selv en samler

Eksepsjonelle partier

Jacques har vært så opptatt av tegneserier at bare karakterene er mer involvert enn han. Som barn likte han å lese Donald Duck Tintin og Sprint, men hans store interesse begynte da den første tegneseriebutikken åpnet i Ghent. Det var der Jacques ble kjent med de mer eksklusive tegneseriene som han entusiastisk begynte å samle på. Nå har han samlet på tegneserier og samleobjekter i over 40 år. Han har bygget et internasjonalt nettverk gjennom å besøke en rekke utstillinger i Europa.

Han har også vært involvert i organisering av en rekke messer, distribuert ukentlige tegneserier og arbeidet med ulike utstillinger og oppslagsverk for tegneserier. Som auksjonarius har Jacques et godt øye for vakre gjenstander. Objektets tilstand er svært viktig for Jacques. Det er det som gjør at et objekt skiller seg ut fra mengden, spesielt hvis det er en første utgave eller usedvanlig tegneserie. Og hvis noen er i tvil angående en spesifikk illustrasjon eller noe annet, er det ofte nok at han tar en kikk på sin egen samling for å finne ut av det.

Jamie Brindle

Jamie Brindle

Ur

Jamie Brindle

Auksjonarius Ur

Min far pleide å si at en klokke er det vakreste smykke et menneske kan ha.

 • Nesten 25 års erfaring med handel
 • Hadde stand på det velkjente Bermondsey- markedet i mange år
 • Eier en virksomhet for spesialiteter
 • Etablert et stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Jamie Brindle

Jamie Brindles kjærlighet for klokker har han fra familien sin. Hans far elsket å bære vakre armbåndsur, og da han var tretten år gammel fikk han sin første Timex-klokke ut til jul. Dette var mye på den tiden, men etter hvert som han ble eldre ble mer eksklusive klokker interessant for ham. Han hadde en stand på Bermondsey-markedet i London i mange år, hvor han kjøpte og solgte klokker. Der lærte han mye og har etablert et stort nettverk. Siden da har Jamie Brindle åpnet sin egen smykkevirksomhet, som spesialiserer seg på klokker, som han nå har drevet i elleve år. Med mer enn 25 års erfaring med handel har Jamie Brindle fått mye erfaring med klokker, som han gjerne bruker hos Catawiki. Han vet nå nøyaktig hva han skal se etter når han verdsetter et armbåndsur. Urverket er spesielt viktig å undersøke. Det kan vise om klokken er i god stand og produsenten legger alltid til sine egne egenskaper i urverket. Uavhengig av sin brede kunnskap om faget er auksjonarius Jamie Brindle fortsatt daglig overrasket over hvor mange interessante objekter som kommer inn. For eksempel kvalitetsklokker fra Øst-Europa, som er populære i Storbritannia og av begrensede utgaver av sine favorittmerker.

Jamie Beeden

Jamie Beeden

Kunst (fotografi)

Jamie Beeden

Auksjonarius Kunst (fotografi)

Jamie Beeden

Et godt fotografi bør dypt berøre deg.

 • Mer enn 20 års erfaring i bransjen
 • Vært fotograf for store musikkselskaper, magasiner og multinasjonale selskaper
 • Kan alt om fotobransjen
 • Eier sitt eget fotogalleri

Eksepsjonelle partier

Jamie Beeden studerte fotografi ved University of London. Så snart han var ferdig med studiene fikk han jobb som assistent for en lovende fotograf, hvor han i hovedsak lærte å jobbe hardt. Denne kunnskapen var nyttig noen år senere da han startet sin egen fotovirksomhet. I tolv år jobbet Jamie Beeden som fotograf i musikkbransjen, samt for aviser og for multinasjonale selskaper. Etter alt dette ønsket han en mindre hektisk jobb og han begynte da å jobbe som ansatt på et kommersielt fotobyrå og på gallerier rundt om i London. Han åpnet etter hvert sitt eget galleri i den fredelige byen Margate.

Med all den erfaringen som fotograf jobber Jamie Beeden nå som auksjonarius for Catawiki. De tusenvis av fotografier han har sett og tatt i sitt liv gjør det mulig for ham å raskt vurdere et fotografi og gjenkjenne talent. I tillegg til kjente navn, har han også nye talenter i auksjonene sine. Jamie Beeden elsker å se førsteutgaver av kjente fotografibøker, fortrinnsvis signert av fotografen. På denne måten ønsker han å ta auksjonene sine til en annen dimensjon og gjøre Catawiki det ideelle stedet for å finne vakre bilder på nettet.

Jaromir Budi

Jaromir Budi

Antikviteter / Design / Kuriositeter

Jaromir Budi

Auksjonarius Antikviteter / Design / Kuriositeter

Jaromir Budi

Jeg elsker auksjonsbransjens aktive karakter.

 • Mer enn 15 års erfaring
 • Studert museologi
 • Tatt et snekkerkurs
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Joromir Budi kommer fra en familie av samlere, og det er derfor ingen overraskelse at han selv som tenåring besøke lokale loppemarkeder for å gjøre et godt kjøp. Han var spesielt interessert i antikke møbler, og bestemte seg for å lære mer om snekring. Det var også på den måten Joromir Budi fikk kunnskap om auksjonsindustrien. Den aktive karakteren, samspillet og store utvalget av varer var akkurat det han var ute etter. Han jobbet i tolv år for ulike auksjonshus fra New York til Berlin og også online.

Joromir Budi har fått enorm kunnskap om ulike type antikk og markedet fra sin tid som en takstmann. Disse erfaringene hjelper ham å verdsette elementene på Catawiki. Hans evner som møbelsnekker er også nyttige. Dette gjør det lettere for ham å se om et objekt er håndlaget eller om det bærer preg av fabrikkproduksjon. Derfor er han flink til å taksere elementer, men ifølge Joromir Budi er det like viktig å knytte kontakter og bygge tillit. Derfor holder han god kontakt med kjøpere og selgere, slik at han kan skape mer og mer vellykkede auksjoner hver gang.

Jay McLellan

Jay McLellan

Glass

Jay McLellan

Auksjonarius Glass

Jay McLellan

Jeg beundrer virkelig håndverket i en glassartikkel.

 • Har eid en privat glasshandel og -galleri i 15 år
 • Publisert en elektronisk katalog av nederlandsk glassartikler
 • Livslang engasjement innen kunst og kultur på internett

Eksepsjonelle partier

Jay McLellans interesse for glassartikler kommer fra hans bakgrunn innen IT, hvor han jobbet med å organisere (museologiske) data i store databaser. Da han kom i kontakt med glassartikler gjennom sin partner, la han merke til at det ikke fantes en katalog med nederlandske glassartikler. Målet hans ble å skape en og spre ordet for å tiltrekke nye samlere. Dette viste seg å være en god idé, og som en av de første, har han etablert en troverdig glasshandel på sammen med databasen. Nå, etter mer enn 15 år med vellykket handel, kan Jay McLellan kalle seg en ekspert på glassartikler.

Nå bruker Jay McLellan denne kompetansen hos Catawiki hvor han takserer nederlandsk og italiensk glassartikler. Han vet hvor viktig hans jobb som auksjonarius er og poengterer ofte hvor viktig det er å ha så detaljerte beskrivelser som mulig. Derfor vil Jay McLellan spesielt se gode bilder og han forteller gjerne selgerne hvordan man skal ta slike. Det er bare da at detaljene, formene og håndverket kan leve opp til sitt sanne potensial og objektet kan bli taksert riktig og få spennende bud.

Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink

Grammofonplater / vinyl

Jeroen Hamelink

Auksjonarius Grammofonplater / vinyl

Ingenting er bedre enn å oppleve musikk gjennom et fysisk produkt.

 • Over 10 års erfaring
 • Jobbet mange år som butikksjef i en platebutikk
 • Vinylentusiast og -samler
Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink var ung da han utviklet en forkjærlighet for vinyl. Han likte å se gjennom foreldrenes samling for å finne noe å lytte til. Han setter fremdeles stor pris på hele opplevelsen av å spille en plate. Jeroen har også bygget opp en imponerende samling av vinylplater og CD-er. Det er i stor grad takket være hans tidligere jobb som avdelingsleder i en platebutikk der han kom over tusenvis av plater og CD-er, og lærte alt om markedet. Disse ferdighetene bruker han nå hos Catawiki.

Selv om det er et bredt spekter av digitale produkter, har Jeroen lagt merke til en økt interesse for vinyl, og ikke bare fra samlere. Flere og flere unge mennesker liker å kjøpe musikken på vinyl i tillegg til en digital kopi. De er ofte interessert i klassikere, som Led Zeppelin, The Doors og The Beatles. Jeroen fokuserer også på mindre kjente sjangere ved å tilby temaauksjoner. Der kan du finne mange forskjellige vinyler til salgs. Dette hjelper ham å skape mangfoldige auksjoner med mange gullkorn for vinyl-connaisseurer og populære vinyler av høy kvalitet for entusiaster.

Jeroen Trapman

Jeroen Trapman

Ur

Jeroen Trapman

Auksjonarius Ur

Jeroen Trapman

Jeg er virkelig fascinert av den historiske verdien av et armbåndsur.

 • Omfattende kunnskap om klokker
 • Selv en samler
 • Utmerket nettverk

Eksepsjonelle partier

Da han var 15 år var det tid for Jeroen Trapman å ta neste skritt mot voksenlivet: skaffe seg en god klokke. Han fordypet seg i klokker ved å lese om dem på internettforum, i blader og oppslagsverk. Seks måneder senere fikk han sin første klokke: en fin Seiko. Nå var han besatt av klokker og begynte umiddelbart å spare penger til den neste. Alt fascinerte ham: designet, teknologien og den historiske verdien. Det er utrolig at en klokke kunne ha tilhørt en fjellklatrer på Mount Everest, vært dypt under ned i havet eller på månen.

Jeroen kan nå kalle seg en ekte klokkeekspert. Han vet alt om alle de forskjellige merkene, fra vintage til nye modeller som lanseres neste måned. Han liker å se hvordan tilbud og etterspørsel møtes på Catawiki og han liker å gi råd til både selgere og kjøpere. Samlere kan finne den modellen som gjør deres samling komplett og andre budgivere, som bare ønsker seg en fin klokke, kan få akkurat det de lette etter. Personlig liker Jeroen veldig godt å se at det dukker opp en vintage Rolex.

Joaquin Fernandez Cebrian

Joaquin Fernandez Cebrian

Edelstener / Ur

Joaquin Fernandez Cebrian

Auksjonarius Edelstener / Ur

Min erfaring som gullsmed hjelper meg når jeg evaluerer armbåndsur.

 • Har vært en ivrig klokkeentusiast i over 25 år
 • Nesten 20 års erfaring som gullsmed
 • Eier egen gullsmedvirksomhet

Eksepsjonelle partier

Joaquin Fernandez Cebrian

Selv om Joaquin Fernandez Cebrian alltid har elsket klokker, startet ikke hans lidenskap for dem før under en tennisturnering han var i. Den berømte merkevaren Breitling holdt en liten utstilling på turnering av sine nyeste modeller. Det var kjærlighet ved første blikk for unge Joaquin og han begynte straks å spare penger til å kjøpe sin første Breitling. Siden har han vært en reell klokkefanatiker og han holder seg oppdatert på markedet, besøker messer og blir kjent med andre entusiaster. I motsetning til andre entusiaster liker ikke Joaquin Fernandez Cebrian å vise fram klokkene sine. Han er ganske diskret med dem. Ifølge Joaquin, gjelder dette ikke klokkene på Catawiki, da disse trenger å bli presentert så godt som mulig. Han gir derfor ofte selgerne råd om hvordan de tar gode bilder, vasker klokkene og hvordan man skal skrive en skikkelig beskrivelse. På denne måten vet budgiveren nøyaktig hva som tilbys og selgeren får en høyere avkastning. Takket være hans erfaring som gullsmed kan Joaquin Fernandez Cebrian vurdere kvaliteten på gullklokker og klokker med juveler riktig. Han elsker å gjøre dette, fordi han synes det er utrolig spennende å se de forskjellige klokkene som er oppført hver uke.

Job Kwakman

Job Kwakman

Bøker / Kuriositeter

Job Kwakman

Auksjonarius Bøker / Kuriositeter

Jeg vil understreke det spesielle ved hver bok.

 • Studerte kunst og kultur
 • Jobbet på et auksjonshus som bokspesialist
 • 12 års praktisk erfaring

Eksepsjonelle partier

Job Kwakman

Job Kwakman har hatt en lidenskap for bøker hele livet. Etter å ha studert kunst, kultur og media, endte han opp i auksjons- og bøksellingsverden. Hans kjærlighet til bøker vokste mens han jobbet på auksjonshuset. Der jobbet han med hundrevis av bøker og brukte tid på å undersøke innholdet og bøkenes historie før de ble oppført i katalogen.

Å jobbe hos Catawiki passer ypperlig for Job. Hver dag mottar han en rekke bøker som av en eller annen grunn er spesielle. Dette kan variere fra en vakkert illustrert barnebok til gamle, sjeldne manuskripter. Sammen med selgeren, ser han til at hver bok presenteres på sitt beste, slik at det som er spesielt med den aktuelle boken blir uthevet. Han arrangerer derfor sammen med sine kolleger auksjoner som inspirerer budgivere til å by på den spesielt vakre eller sjeldne utgaven.

Joep Egmond

Joep Egmond

Musikkinstrumenter

Joep Egmond

Auksjonarius Musikkinstrumenter

George Harrison og Paul McCartney begynte å spille på min fars gitarer.

 • Familien hans produserer det berømte gitarmerket "Egmond"
 • Eide sin egen musikkbutikk
 • 35 års praktisk erfaring

Eksepsjonelle partier

Joep Egmond

George Harrison, Brian May og Paul McCartney. De er alle rockestjerner, men de har én annen ting til felles også: alle tre begynte å lære å spille på en Egmond-gitar. Fabrikken hvor disse gitarene ble produsert var eid av Joep Egmonds far, som også hadde en musikkbutikk. Joep ble født i leiligheten over butikken. Så det var ingen overraskelse at han til slutt tok over virksomheten. Han har fått uvurderlig erfaring gjennom mer enn 35 år i bransjen. Der han også har vært i kontakt med nesten alle mulige instrumenter.

Joep vet at musikkinstrumenter er for emosjonelle mennesker. Et godt instrument er helt uunnværlig og derfor en god investering. Det var slik det var i butikken og på Catawiki er det ingen forskjell der. Han liker å diskutere auksjonsobjektene med sine leverandører. Og på grunn av sin ekspertise og forretningssans, setter han alltid sammen en fantastisk auksjon hver uke. Joep liker best å se et sjeldent instrument, som for eksempel et håndlaget Steinway-piano. Men han liker også å inkludere en vakker fiolin eller en djembe i auksjonene sine.

John Searle

John Searle

Auksjonarius Motorsykler og mopeder

Klassiske motorsykler fra 1930-tallet representerer en vakker tid.

 • Mer enn 25 års erfaring
 • Har laget flere TV-programmer om motorsykler
 • Deltar i (inter)nasjonale klassiske motorsykkelløp
 • Stor lidenskap for klassiske motorsykler

Eksepsjonelle partier

John Searle

John Searle var 18 da han kjøpte sin første motorsykkel: en BMW R60. På den tiden var R60 allerede en klassiker, men han kjører den fremdeles. John Searles kjærlighet til klassiske motorsykler har aldri forsvunnet, selv ikke når han filmet og redigerte et TV-program om de nyeste modellene. I tillegg har han deltatt i klassiske motorsykkelløp i hele Europa, noen ganger med sin kone i sidevogna. Motorsyklene som John Searle bruker i disse konkurransene blir nøye vedlikeholdt i hans eget verksted hvor han den siste tiden også har gjort sitt Catawiki-arbeid. Omgitt av sin lidenskap, som det skal være.

John Searle mener det er viktig å undersøke motorsykler grundig før de blir lagt ut på auksjonene hans. For eksempel hvis serienummeret på skjermen og motorsykkelen stemmer overens, kan du være sikker på at det er en ekte klassisk motorsykkel, og at den vil være lett å selge på auksjonen. I tillegg har John Searle lært mye om menneskelig atferd gjennom årene. Han snakker derfor gjerne med kjøpere, selgere og entusiaster som deler hans lidenskap.

Jos Zinkstok

Jos Zinkstok

Frimerker

Jos Zinkstok

Auksjonarius Frimerker

Frimerker har blitt ett av de viktigeste aspektene av livet mitt.

 • Over 35 års yrkeserfaring
 • Organisert sine egne auksjoner
 • En dedikert samler
Jos Zinkstok

Da Jos Zinkstok fikk et ark med frimerker på seksårsdagen sin, ble han ikke imponert. Heldigvis var faren hans glad i frimerker og begynte å samle dem. Faren ble til og med direktør i frimerkeselskapet og derfor møttes medlemmene ofte hjemme hos den unge Jos. På denne måten vokste hans interesse for frimerker – noe Jos er glad for den dag i dag. Han begynte å samle og besøkte mange messer, auksjoner og frimerkeforhandlere. Da faren døde tidlig, var det hans ansvar å selge farens samling. Det var da han oppdaget sitt handelsinstinkt. Jos bestemte seg for å starte sin egen frimerkeauksjon. Fire ganger i året kom samlere fra hele landet til auksjonene hans, og det var alltid mange fine frimerker å kjøpe. Dette pågikk i 28 år.

Etter nesten 30 år dukket en ny mulighet opp. Jos begynte å jobbe som auksjonarius for Catawiki i 2012, hvor han satte sammen den første frimerkeauksjonen og utviklet den videre. Han har lagt all sin kunnskap og erfaring inn i frimerkeauksjonene. Hans teft for presentasjon og øye for vakre frimerker resulterer i vellykkede auksjoner hver uke. Han ser også jevnlig gamle kunder eller kjente selgere dukker opp på nettet.

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius

Tegneserier

Jurry Heshusius

Auksjonarius Tegneserier

Jeg pleide å tilbringe timer i butikken på jakt etter sjeldne tegneserier – nå kommer de til meg!

 • Jobbet i en tegneseriebutikk i over 15 år
 • En connaisseur og samler selv
 • Erfaren kjøper, selger og takstmann

Eksepsjonelle partier

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius får lov til å kalle seg en tegneserie-connaisseur. Han begynte å lese tegneserier som liten, og det tok ikke lang tid før han begynte å samle på dem. I tillegg til de tegneseriehefter begynte han å samle på trykk og bilder, først og fremst fra artister som Enki Bilal og Moebius. Han reiste på markeder og messer og tegneseriebutikker i inn- og utland for å finne eksklusive utgaver til sin samling. I den lokale tegneseriebutikken la de snart merke Jurry og han ble tilbudt en jobb. Her fikk han mer enn 15 års arbeidserfaring. Kjøp, salg, taksering – alt som har å gjøre med tegneseriehandel har Jurry arbeidet med.

Nå bruker han denne kunnskapen som auksjonarius hos Catawiki. Han er ofte opptatt med å gjennomgå tegneserier og bygge opp et godt forhold til budgivere og selgere. De eksklusive spesialutgavene som han pleide å lete etter i timevis, kommer nå til ham. Med sin erfaring kan han ofte vurdere verdien ved første øyekast. Og hvis ikke det holder, har han et stort nettverk som kan hjelpe ham.

Kenzo Dijkstra

Kenzo Dijkstra

Ur

Kurt Salchli

Kurt Salchli

Bøker

Kurt Salchli

Auksjonarius Bøker

Kurt Salchli

Jeg har sett forlagsbransjen fra alle perspektiver.

 • Mer enn 35 års erfaring
 • Har eid en privat bokhandel og forlag
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Kurt Salchi har alltid vært en ivrig leser. Han tjente sine første lommepenger på et bibliotek for barnebøker. Med en utdannelse innen økonomi, bestemte han seg for å konsentrere seg om bokbransjen. Da han var 24 åpnet han sin første bokhandel med nye og antikke bøker. Kurt Salchi likte å reise og startet opp flere bokhandler i Paris og senere startet han til og med et forlag som gjorde at han kunne reise rundt i hele Europa og bygge opp et viktig nettverk av forfattere, illustratører, redaktører og butikkeiere.

Takket være hans tid i Frankrike, kan Kurt Salchi ganske mye fransk. Derfor har han ansvaret for bokauksjonene for franske og tyske bøker. Han kommer over en flott blanding av bøker, og mange av dem har han aldri solgt eller publisert selv. Han er likevel bedre enn de fleste på å verdivurdere disse bøkene. Kurt Salchi gir spesiell oppmerksomhet til den internasjonale karakteren av auksjonen. På grunn av denne internasjonale karakteren har budgivere fra hele verden mulighet til å by på bøker de aldri ville funnet i sin lokale bokhandel.

Leo Setz

Leo Setz

Kunst (klassisk)

Leo Setz

Auksjonarius Kunst (klassisk)

Leo Setz

Kunst vil alltid være en del av livet mitt.

 • Mer enn 30 års erfaring
 • Har vært antikvitetshandler i 25 år
 • Erfaren takstmann, konservator og forhandler
 • Stor kunstentusiast

Eksepsjonelle partier

Fra en tidlig alder var kunst og Leo Setz uatskillelige. Det hele startet med malerier og tegninger, men snart begynte han å jobbe for faren sin på hans auksjons- og kunstforening. Dette inspirerte ham til å starte sitt egen kunst- og bilderammeselskap. På denne måten har Leo Setz vært interessert i kunst i hele hans liv. Takket være alle maleriene som han har kommet over i butikken sin, har han utviklet en bred kunnskap om hvordan man gjør en verdivurdering av et maleri. Han elsker å gå gjennom et stort lager og bestemme hva man skal gjøre med hvert element.

All denne erfaringen gjør Leo Setz til en viktig ressurs for Catawiki. Siden han har verdsatt så mange malerier, vet han nøyaktig hva han skal se etter. Og som konservator har han lært seg å ignorere støv og skitt, og fokusere på maleriets potensial. Leo Setz vet å sette pris på både dyr og rimeligere kunst, og dette betyr at han lett kan tilby en vakker samling av malerier og spennende auksjoner.

Leonne van Bakel

Leonne van Bakel

Antikviteter / Keramikk

Leonne van Bakel

Auksjonarius Antikviteter / Keramikk

Jeg har en svakhet for Delft-porselen.

 • Studert kunsthistorie
 • Utdanningsfokus på Delft-porselen
 • Over 10 års handelserfaring
 • Bred kunnskap om antikviteter

Eksepsjonelle partier

Leonne van Bakel

Med over 10 års erfaring i det mer eksklusive området av kunsthandel kjenner Leonne van Bakel det fineste porselen. Hun har håndtert det fineste porselen på internasjonale messer som TEFAF, Brafa og Pan. Du kan si at hun har vært bortskjemt, men heldigvis har hun aldri blitt lei av antikkporselen. Hun er spesielt svak for Delft-porselen, som var temaet i hennes avsluttende kunsthistorieoppgave.

Leonne tilegnet seg bred kunnskap i studietiden og har siden lært seg hvor og hvordan hun kunne finne ut mer – en ferdighet hun har tatt til bruk som auksjonarius. Med bakgrunn i antikkporselen og internasjonal antikvitetshandel, kan hun vurdere prisen til de fleste objekter. Det enorme utvalget av varer oppført på Catawiki gjør at hun får utvidet sin horisont, noe Leonne er glad for. Hun er fascinert av alle de spesielle gjenstandene som vises og håper å formidle hennes egen entusiasme i sine auksjoner.

Leonor Arnó Pons

Leonor Arnó Pons

Etnografisk- / stammekunst / Smykker

Leonor Arnó Pons

Auksjonarius Etnografisk- / stammekunst / Smykker

Leonor Arnó Pons

Jeg har reist over hele verden for min samling av etnisk kunst.

 • Har vært en samler i over 30 år
 • 5 års erfaring med handel
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Leonor Arnó Pons har alltid vært fascinert av fremmed kultur og kunst. Hun hadde allerede kjøpt noen etniske smykker her og der, men da hun var backpacker-tur i India som 20-åring begynte hun å samle for alvor. Mens hun jobbet som leder for et galleri i 25 år, fortsatte hun å samle. Til slutt bestemte Leonor Arnó Pons seg for å følge sin lidenskap og begynte å selge og kjøpe etnisk kunst gjennom sin egen nettbutikk. Hun reiste over hele verden gjennom jobben sin for å se hvordan objektene faktisk brukes. Dette ga henne kunnskap og forståelse som er viktig for å kunne vurdere et objekt på riktig måte.

Nå bruker Leonor Arnó Pons all denne kunnskapen og erfaringen i sitt arbeid hos Catawiki, hvor hun er ansvarlig for auksjonen av etniske smykker. På auksjonene sine skiller hun tydelig mellom nye moderne smykker og sjeldne og antikke. Selv om alle smykkene er håndlaget, så er de gamle spesielt mer interessante for samlere. Leonor Arnó Pons gjør nøye undersøkelser for å finne ut hvor et objekt kommer fra og finner ofte stedet med en nøyaktighet som er innenfor 1 km radius. Hennes reiseerfaring og egen samling er svært nyttige her. Hvis hun ikke kan finne ut hvor et objekt kommer fra, dykker hun ned i sin store samling av oppslagsverk og kataloger.

Louis Girard

Louis Girard

Tegneserier

Louis Girard

Auksjonarius Tegneserier

Louis Girard

Kunst og litteratur kommer sammen i tegneseriebøker.

 • Mer enn 10 års erfaring
 • En ivrig samler av spesialutgaver
 • Ekspert på feltet for franske tegneserier
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Louis Girards far samlet på tegneserier og sønnen hans ble like fascinert av dem. De reiste sammen på messer, auksjoner og spesialitetsbutikker over hele Europa. Når Louis begynte en privat samling, fortsatte han å reise og begynte snart å spesialisere seg i førsteutgaver og spesialutgaver. Hans viktigste samleobjekt er en førsteutgave av Blueberry med spesielle tegninger av Jean Giraud, som døde kort tid etter. Takket være hans lidenskap for tegneserier er Louis godt kjent blant kjøpmenn i Paris, hvor han ofte stikker innom på en kopp kaffe.

Louis bruker gjerne sine kontakter i jobben hos Catawiki slik at han kan få flere spesielle auksjonsobjekter fra Frankrike. Foruten førsteutgavene har han også spesialisert seg i Hergé og har ansvaret for denne delen av auksjonen. Louis liker spesielt å se utgaver av ‘Le Petit Vingtième’, i god tilstand der Tintin-historier ble trykket. Han prøver også å inkludere action-figurer og originale tegninger slik at det er et stort utvalg av objekter som man kan by på.

Ludo Bax

Ludo Bax

Auksjonarius Etnografisk- / stammekunst

De fantastiske statuene og maskene gjorde stort inntrykk på meg.

 • Vokste opp på et auksjonshus
 • 35 års erfaring
 • Samler og handelsmann
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Ludo Bax

Ludo Bax sin onkel reiste til jungelen for å få tak i etniske kunstverk. Han byttet til seg kunstverk mot praktiske gjenstander og solgte dem deretter i hjemlandet. Hele huset hans var fylt med imponerende statuer og masker, som gjorde et sterkt inntrykk på den unge Ludo.

Noen av objektene ble auksjonert bort på hans fars auksjonshus, hvor Ludo fra 8 års alderen brukte all sin fritid. Han begynte å samle og selge etniske kunstverk og fikk kunnskap om antikvitetenes verden gjennom sitt arbeid på auksjonshuset.

Ludo organiserer fantastiske auksjoner hver uke takket være sin erfaring på farens auksjonshus og kunnskapen som han fikk gjennom sin samling. Med etniske kunstverk er ikke alltid lett å se om det dreier seg om reelle antikviteter eller en skulptur kjøpt på en flyplass. Heldigvis kan Ludo se forskjellen og velger kun de beste eksemplarene til sine auksjoner.

Marc Jans

Marc Jans

Sport

Marc Jans

Auksjonarius Sport

Marc Jans

Helt siden jeg var barn besøkte jeg racerbaner.

 • Sportsfotograf i nesten 20 år
 • Fotografert for ulike nyhetsbyråer
 • Stor samler av signerte bilder

Eksepsjonelle partier

Marc Jans er ikke fremmed for racerbanen. Fra en ung alder dro han på motorsykkelløp med sin far i hjembyen Assen. På denne måten har motorsport blitt en viktig del av ham og for 20 år siden kombinerte han denne interessen med en annen interesse: fotografering. Marc Jans besøker ofte racerbaner for å ta flotte bilder av Formel 1 og MotoGP som han får signert av sjåførene selv. Dette har resultert i en stor samling av tusenvis av signerte bilder og sjåførluer. Dette kvalifiserer han som den perfekte kandidaten som auksjonarius for auksjonen av sportssamleobjekter.

Takket være hans egen erfaring som samler, kjenner Marc Jans sportssamlemarkedet godt. Han kan derfor lett beregne verdien av elementene på listen. Han er godt rutinert slik at når han undersøker ting ordentlig og hvis det er noe som han ikke er sikker på, vet han hvor han kan finne svarene han trenger. Hvis varen er signert, sammenligner han det med de tusenvis av fotografiene fra hans private samling for å være helt sikker på at det er ekte.

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch

Mynter

Marcel Spijkerbosch

Auksjonarius Mynter

Det har blitt mye enklere for myntselgere og myntsamlere å gjøre forretninger på nettet.

 • Mer enn 40 års erfaring
 • Familiebedrift i mynthandel
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch har gjennom sin familiebedrift, som ble startet av hans bestefar, vært involvert i myntbransjen siden 1975. Hans bestefar jobbet først som baker, men innså snart at han kunne tjene mer penger på kjøp og salg av mynter. Ved å selge rett type mynter, klarte han å bygge opp en lønnsom bedrift som kunne gå i arv fra far til sønn. Marcel Spijkerbosch har vært i bransjen i 40 år og det er knapt noen myntmesse i verden han ikke har vært innom. På denne måten har han klart å bygge opp et omfattende internasjonalt nettverk og stor kunnskap han kan ta i bruk når han jobber for Catawiki.

Marcel Spijkerbosch spesialiserer seg på moderne mynter fra 1600-tallet. Han overlater de eldre myntene til sin kollega som han er glad i å jobbe sammen med. Når han undersøker mynter, kjenner han ofte igjen selgerens navn fra en myntmesse, som nå selger myntene sine online på Catawiki. Alle myntene blir grundig inspisert av Marcel Spijkerbosch. Budgiverne har tross alt rett på en korrekt og helhetlig beskrivelse, slik at de vet nøyaktig hva de byr på, og han liker å være sikker på at budgiverne er trygge på auksjonene hans.

Marco van Kampen

Marco van Kampen

Bøker / Erotika

Marco van Kampen

Auksjonarius Bøker / Erotika

Samlere er ofte den største eksperten på sitt felt.

 • Innkjøper for en stort antikvarisk bokhandel
 • Mer enn 15 års erfaring
 • Spesialisert seg på erotika

Eksepsjonelle partier

Marco van Kampen

Marco van Kampen jobbet en stund som bokbinder, men følte etter hvert at han savnet det faktiske innholdet i bøkene. Han fikk derfor en jobb i en stor nasjonal bokhandel der han jobbet i 12 år, hvorav han var daglig leder for den antikvariske bokhandelen de siste fem. For å utvide sin kunnskap studerte han "Historien om den håndskrevne og trykte boken" ved Universitetet i Amsterdam. I løpet av årene har Marco satt sammen en fantastisk samling av erotika, bøker om bøker og bibliografier.

Denne kunnskapen og referansematerialet er til god hjelp som auksjonarius for Catawiki. Det er som om det er jul hver dag når Marco får tak i en god bok eller et spesielt erotikaobjekt til auksjonene hans. Han liker å tilby det beste for budgiverne i den ukentlige erotikaauksjonen, så ofte som mulig i samarbeid med selgere.

Marco Hendrix

Marco Hendrix

Kunst (moderne)

Marco Hendrix

Auksjonarius Kunst (moderne)

Jeg er fascinert av råere kunstverk.

 • Over 17 års erfaring
 • Selv en samler
 • Stor kunnskap og erfaring

Eksepsjonelle partier

Marco Hendrix

Marco Hendrix elsker rå kunst som er full av følelser. Ikke rart han liker kunstverk av Herman Brood. Den unge Marco Hendrix begynte å utforske kunstindustrien og lærte mye om moderne kunst og de ulike elementene og bevegelsene som er involvert. Han bygget opp sin egen samling og skapte et nettverk gjennom kjøp og salg, noe som har gitt han god innsikt i hvordan markedet fungerer.

Marco trives i sin rolle som auksjonarius, som fungerer som en forlengelse av hobbyen hans. Han setter standarden høyt for hver auksjon og ønsker å tilby en god samling for en god pris. Det gjør det interessant for både kjøpere og selgere. Denne holdningen har båret frukter og ført til en økning i eksklusive verk på auksjonene hans.

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk

Modelltog

Marijn Zeevalk

Auksjonarius Modelltog

Gjennom Catawiki håper jeg å vekke begeistring for modelltog blant den yngre generasjonen.

 • Over 15 års erfaring
 • Erfaring med kjøp og salg
 • En ivrig samler

Eksepsjonelle partier

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk er fascinert av modelltog. Da han var 11 år, tok faren hans ham med på en messe og han kom hjem med sitt første sett. Samlingen hans vokste raskt, og han utviklet snart en forkjærlighet for Märklin-tog. Han likte spesielt godt å kjøre damplokomotiver og dieseltog på sine spor. Marijn fortsatte å undersøke markedet for modelltog under studiene. Han kjøpte store samlinger på messer og på internett. Noen modeller tok han vare på selv og andre solgte han videre.

All denne erfaringen gjorde at Marijn kunne gjøre karriere av hobbyen sin, og han mottar en rekke ulike elementer hver uke. Han setter særlig pris på når nye modeller dukker opp med mye ulikt digitalt tilbehør. Han liker også å håndtere eldre modeller, fordi han synes det er så gøy å undersøke dem. Marijn håper at Catawiki vil appellere til den yngre generasjonen av togsamlere, slik at han kan fortsette å dele sin entusiasme over sin store lidenskap.

Marja Neimann

Marja Neimann

Mote

Marja Neimann

Auksjonarius Mote

Du kan gjenkjenne en ekte ‘lady’ hvis hun aldri setter designervesken ned på bakken.

 • 15 års erfaring
 • Har alltid vært fascinert av mote
 • Bred internasjonal handelserfaring

Eksepsjonelle partier

Marja Neimann

For så lenge hun kan huske, har Marja Neimann vært fascinert av mote. Interessen er i blodet hennes. Både Marja og hennes søster jobbet som modeller og datteren hennes har studert Fashion Management. På et tidspunkt begynte designerhåndvesker å interessere henne mer og mer. På samme måte som en mann kan se på en vakker bil, beundrer hun vesker og hvordan de kan utfylle et helt antrekk. Marja begynte å selge og kjøpe vesker for mange år siden. Hun har utviklet et stort nettverk, spesielt internasjonalt, og har lært mye om markedet.

Med 15 års erfaring med designervesker vet Marja Neimann nøyaktig hvilke egenskaper en veske må ha for å være autentisk. Hermes, Louis Vuitton og Mulberry – hun kjenner dem alle. Hun har selvsagt også plass til en vakker Michael Kors- eller Marc Jacobs-veske på auksjonene sine. På denne måten tilbyr Marja Neimann en variert samling av vesker for enhver smak. Hun har også lagt merke til at auksjonen av designervesker har økt i popularitet, spesielt internasjonalt, noe som gjør disse veskene lette å finne for alle.

Mark van Keuk

Mark van Keuk

Diamanter

Mark van Keuk

Auksjonarius Diamanter

Diamant er det mest fascinerende materialet jeg vet om. Ingen stener er like.

 • Mer enn 35 års erfaring
 • Utdannet gullsmed
 • Har arbeidet med å feste diamanter og kjøpe og selge dem

Eksepsjonelle partier

Mark van Keuk

Mark van Keuk først kom i kontakt med diamanter mens hans studerte til å bli gullsmed. Et yrke han ble inspirert til å velge på grunn av sin bror. Han la snart merke til at han hadde en ubegrenset lidenskap for yrket og for diamanter. Etter å ha fullført studiene, begynte han å jobbe med å feste diamanter hos en stor diamantforhandler i Amsterdam. Etter tolv år, ble han selv en kjøper og tilbrakte mye tid i Antwerpen. I denne byen, som er et samlingssted for diamanthandel, klarte han å få mange internasjonale kontakter og han har evaluert tusenvis av diamanter.

Etter alle disse årene med erfaring er Mark van Keuk auksjonarius for diamantauksjonen. Han vet hva som skjer på markedet og kravene diamanter må møte. Han undersøker nøye hver diamant og dens autentisitetssertifikat før de oppføres på auksjonen. Hans tidligere arbeidserfaring gjør det mulig for Mark van Keuk å enkelt sette sammen interessante auksjoner. Han liker å hjelpe kjøpere ved å svare på spørsmål, og på denne måten kan enhver diamantentusiast by på auksjonene hans uten bekymring.

Mark Harrison

Mark Harrison

Bøker

Mark Harrison

Auksjonarius Bøker

Du trenger bare en god bok og litt fantasi for å reise jorda rundt.

 • 20 års erfaring
 • Organiserer bokmessen ILEC i London
 • Leder av PBFA (Provincial Booksellers Fair Association)
 • Har eid egen bokhandel

Eksepsjonelle partier

Mark Harrison

Mark Harrison har omgitt seg med bøker fra en tidlig alder. Du kunne se ham med en bok i hånden lenge før han hadde lært seg å lese. Da han vokste opp, begynte han å samle på bøker og det var særlig førsteutgavene av T. S. Elliot som var av spesiell interesse. Etter hvert som samlingen vokste og han begynte å få to eksemplarer av noen bøker, begynte han å selge, og det ble jobben hans i tjue år. Man kan finne Mark Harrison på både store og små bokmesser og han er ansvarlig for organiseringen av én av de største bokmessene i verden: London ILEC fair.

Som auksjonarius kommer Mark Harrison over et stort utvalg av bøker. Takket være hans erfaring, kan han straks se hvilke bøker som er interessante, og han kjenner bøkene, bokforlagene og forfattere som interesserer samlere. Hvis han er usikker på prising, konsulterer han arkivene der han kan finne markedsverdien på bøker fra de siste hundre årene. Personlig er han svært interessert i reisebeskrivelser med vakre illustrasjoner. Samtidig vet han at de mest interessante bøkene ikke behøver å være vakre på utsiden. "Du skal ikke dømme en bok etter omslaget".

Marleen Deiters

Marleen Deiters

Art nouveau og art deco

Marleen Deiters

Auksjonarius Art nouveau og art deco

Jeg er stolt av de storslåtte auksjonene vi klarer å presentere hver uke.

 • Jobbet på kunstgallerier i både Nederland og Frankrike
 • 15 års erfaring i å drive sitt eget kunstgalleri
 • Internasjonalt fokus
 • Etablert et stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Marleen Deiters

Art Nouveau og Art Deco karakteriserer en tidsperiode der ulike kunststiler raskt dukket opp og blomstret i en kort periode. Resultatet var en kunstform som i økende grad fanget Marleen Deiters’ interesse.

Marleen lærte seg allerede som ung å betrakte kunst og har utviklet en interesse i å reise. Hun følte seg veldig hjemme under da hun jobbet på et kunstgalleri i Frankrike. Det var her hennes interesse for kunsthåndverk fra Art Nouveau og Art Deco-perioden tok av. Da hun bestemte seg for å flytte tilbake til Nederland, hadde hun klart å bygge opp en fin personlig samling. Marleen begynte å selge og kjøpe kunst profesjonelt og tilbrakte 15 år på å selge fra galleriet sitt og på internasjonale messer. Hun har en stor kundebase og har håndtert mange unike verk.

Denne kunnskapen er svært viktig i hennes arbeid som auksjonarius. Hun ser på det som et privilegium og en stor utfordring å vurdere verdien av gjenstander og hun liker å holde god kontakt med både budgivere og selgere. Så Marleen kan føle seg stolt når hun presenterer en variert auksjon med vakre gjenstander.

Martin Hamstra

Martin Hamstra

Antikviteter

Martin Hamstra

Auksjonarius Antikviteter

Mekanikken i klokker og alle delene i bevegelse fascinerer meg den dag i dag.

 • Født og oppvokst som en urmaker
 • Åpnet sin egen klokkebutikk
 • Samler antikke engelsk reiseklokker
 • Over 30 års erfaring

Eksepsjonelle partier

Martin Hamstra

Hans bestefar var urmaker, hans far var urmaker og Martin Hoard … er også urmaker. Hans første minner er fra farens verksted, der han ble fascinert av klokkenes kompliserte mekanisme. Han hjalp med å reparere og restaurere klokker i bytte for lommepenger og ble snart interessert i yrket. Etter å ha fullført sine studier i finmekanikk, startet Martin sin egen klokkevirksomhet. Han har alltid vært involvert i antikvitetshandel og samler selv på antikke engelske reiseklokker.

Gjennom sin interesse og erfaring vet Martin mer eller mindre alt som er å vite om klokker, og hans tekniske kunnskap gjør at han til raskt kan vurdere deres pris. Som en auksjonarius er han også flink til å sette sammen et godt utvalg, hvor han prøver å blande moderne klokker med stilige bordklokker og helt håndlagde mekaniske klokker som holder nøyaktig tid helt uten elektrisitet. Mye av det som er inkludert i den den eksklusive klokkeauksjonen kan virkelig kalles kunst og dette kan ingen samlere styre unna.

Marvin Reigersberg

Marvin Reigersberg

PC- og videospill

Marvin Reigersberg

Auksjonarius PC- og videospill

Marvin Reigersberg

Det som er bra med retrospill er at man får bruke fantasien sin.

 • Mer enn 15 års erfaring innen handel
 • Jobbet i IT
 • Livslang lidenskap for spill

Eksepsjonelle partier

Det var i 1985 at Marvin Reigersbergs bestefar kom hjem med en MSZ-datamaskin. Marvin var da fire år gammel og det var på denne MSZ-datamaskinen at han først ble introdusert for dataspill. En lidenskap ble straks født og snart kjøpte han flere spillkonsoller. Da han flere år senere ønsket å få en komplett samling av spillkonsoller begynte Marvin Reigersberg å kjøpe mange brukte konsoller og alle han hadde to av, solgt han igjen. Det var slik han kom inn i elektronisk handel. Takket være noen vellykkede kjøp og salg, også i utlandet, etablerte han en lønnsom virksomhet, og lærte mye om markedet. Nå bruker Marvin Reigersberg disse ferdighetene hos Catawiki. Han kan vanligvis vurdere et objekt raskt, og hvis ikke, vet han nøyaktig hvilken pålitelig kilde som kan hjelpe ham. Hans erfaring som online selger har lært ham de viktigste egenskapene til en god salgsannonse. En god annonse må ha tydelige bilder og tekst. I tillegg er gjenstandens tilstand og hvorvidt den er komplett, meget viktig. Marvin Reigersberg gjennomgår en grundig undersøkelse av hvert element før han inkluderer dem i auksjonen sin.

Maurizio Buquicchio

Maurizio Buquicchio

Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Maurizio Buquicchio

Auksjonarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Kunst kan skape en personlig kontakt mellom objektet og betrakteren.

 • Mastergrad i film og visuell kunst
 • Lang erfaring som kurator, forfatter og forsker
 • Flere publikasjoner, og har organisert workshops og foredrag
 • Stor kunstinteresse og -kunnskap

Eksepsjonelle partier

Maurizio Buquicchio

Helt siden barndommen, var det tydelig at Maurizio Buquicchio var dyktig til å lære om den visuelle verden. Han likte å tegne og var interessert i film og kunst. Moren hans var maler, og de gikk ofte på museer sammen. Det kom derfor ikke som noen overraskelse da Maurizio begynte å studere filmhistorie. Under utdannelsen oppdaget Maurizio Buquicchio sitt talent og forkjærlighet for visuell kunst. I doktorgraden sin undersøkte han forholdet mellom Bauhaus-skolen for kunst og film. Siden da har han vært involvert i flere prosjekter som forsker, forfatter og kurator. I tillegg har han jobbet for Berliner Ikono TV. Der etablerte han et stort nettverk av gallerier, kunstnere og museer. Han har også jobbet som kunstkurator i Amsterdam.

Før hver auksjon prøver han å sette sammen en sammenhengende samling av objekter for å få den samme følelsen som man får når man besøker et galleri. Dette lærte han i sin tid som kurator. Maurizio Buquicchio er alltid åpen for å utforske nye kunstformer som kommer inn og han lar seg inspirere av alt han ser hver dag.

Mauro Atienza

Mauro Atienza

Ur

Michael Schumann

Michael Schumann

Ur

Michael Schumann

Auksjonarius Ur

Armbåndsur er et mirakel av små deler som fungerer perfekt sammen.

 • En ivrig samler
 • God kjennskap til markedet
 • Fascinert av mekanikk

Eksepsjonelle partier

Michael Schumann

Michael Schumann ble tidlig fascinert av klokker. Han var spesielt interessert i hvordan alle de små delene til sammen skaper en fullt funksjonell maskin. Senere begynte han å samle på armbåndsur og klarte å bygge opp en samling av mer enn 300 klokker. For å kunne utvikle samlingen sin, leste Michael mye om klokker, og byttet og handlet på klokkemesser. Han liker også å studere armbåndsur på innsiden slik at han kan forstår hvordan de fungerer.

Michael er begeistret for det brede spekteret av klokker på Catawiki. Han liker spesielt godt finmekanikklokker, men synes også et pent designet kvartsur har sin plass på auksjonen. Michael er en svært grundig og rettferdig auksjonarius. Han mener det er viktig å inkludere bilder av mekanikken, inspeksjonsrapporter som viser om armbåndsurene har blitt tatt skikkelig vare på.

Michel Karis

Michel Karis

Kuriositeter / Sølv og gull

Michel Karis

Auksjonarius Kuriositeter / Sølv og gull

Jeg er alltid på utkikk etter en X-faktor når jeg vurdere et auksjonsobjekt.

 • Kunsthistoriker
 • TMV Certified Registry Appraiser
 • Erfaring fra mange auksjonshus
 • Bred kunnskap om antikviteter

Eksepsjonelle partier

Michel Karis

Michel Karis vokste opp med en forkjærlighet for kunst og kultur. Hans far var kunstner og familien hans gikk ofte på museer. Michel valgte å studere kunsthistorie med fokus på kunst og håndverk i Leiden. Han var spesielt interessert i å studere dagligdagse gjenstander fra ulike århundrer. Noen ganger var de vakre og noen ganger ganske vanlige. Michel ble introdusert for auksjoner under et internship hos auksjonshuset Sotheby’s, som han syntes var veldig tiltalende. Etter fullførte studeier begynte han å jobbe på auksjonshus, først i Den Bosch og deretter Den Haag. Dette la grunnlaget for hans nåværende kunnskap og de tusenvis av gjenstandene han har kommet over har gitt han mye glede. Dette har også kontakten med selgerne gitt han og selvfølgelig også selve auksjonene!

Det kommer ikke som noen overraskelse at Catawiki er det perfekte stedet for Michel Karis. Han elsker det dynamiske selskapet hvor han kan jobbe mye raskere enn på et vanlig auksjonshus. Hans diplom som takstmann og lange erfaring betyr at han kan vurdere alle slags rariteter og antikviteter. Michel legger til sides sin egen smak og konsentrere seg i stedet om å finne X-faktoren i hvert objekt – det lille ekstra som gjør et objekt særskilt. Dette gjør at han kan sette sammen en variert auksjon for budgivere som er ute etter noe utover det vanlige.

Michiel Vliegenthart

Michiel Vliegenthart

Kunst (klassisk)

Michiel Vliegenthart

Auksjonarius Kunst (klassisk)

Jeg føler meg privilegert som får jobbe med auksjonering av vakker kunst.

 • Har vært omgitt av kunst hele livet
 • Ekspert på malerier fra 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet
 • Internasjonal arbeidserfaring fra auksjonshus og museer
 • Opptatt av viktigheten av personlige interaksjoner

Eksepsjonelle partier

Michiel Vliegenthart

For Michiel Vliegenthart var et besøk på et museum tilsvarende et besøk i en fornøyelsespark. Foreldrene hans var ivrige kunstelskere slik at kunst var alltid en viktig del av barndommen. Fordi kjærlighet til kunst er en del av hans DNA, begynte han som student å jobbe på et lokalt auksjonshus. Han ble snart en ekspert på malerier, akvareller og tegninger fra 1800 og 1900-tallet. Etter å ha jobbet i Frankrike i et par år, begynte han å jobbe på auksjonshuset Sotheby’s i Amsterdam. Med alle disse årene med erfaring startet Michiel Vliegenthart å jobbe på et kunstmuseum der hovedfokuset hans var profesjonaliseringen av museet som visedirektør.

Michiel Vliegenthart har bygget opp en imponerende CV som gjør ham til en svært verdsatt auksjonarius hos Catawiki. Erfaringen hans har lært ham å se skjønnheten i selv de objektene som ikke interesserer ham personlig, noe som gjør det lett for ham å arrangere en variert blanding av kunst på auksjonene sine. Michiel Vliegenthart liker å dele sin lidenskap med kjøpere og selgere, og understreker viktigheten av personlig interaksjoner. På denne måten jobber han hardt hver uke for å organisere auksjoner han kan være stolt av, og han er like spent som kjøperne når en auksjon nærmer seg slutten.

Mike Saffrie

Mike Saffrie

Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Auksjonarius Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Memorabilia har er ofte virkelig en personlig verdi.

 • Deltar på alle store messer og konvensjoner
 • Har jobbet som selger av samleobjekter
 • Er selv en stor samler

Eksepsjonelle partier

Mike Saffrie kom i kontakt med film tidlig gjennom foreldrenes videospiller og kino. Han likte ikke bare å se filmer, han ville også vite alt om hvordan de ble laget. Gjennom denne interessen ble Mike helt oppslukt av memorabilia – det vil si, alt relatert til film. Han hadde snart bygget opp en stor samling gjennom regelmessige turer til ulike messer og konvensjoner. Der samlet han på autografer av sine idoler på ulike memorabilia. Det som begynte som en hobby ble så mye mer da han oppdaget et voksende marked på nettet hvor han kunne tjene mye penger.

Da en stilling for auksjonarius dukket opp, var han rask til å søke på den. Siden han har solgt mye på nettet, har han lang erfaring med å bedømme et auksjonsobjekt fra bilde, og han vet med en gang hvor han kan finne mer relevant informasjon, noe som er veldig viktig i et så skiftende marked. For eksempel så vet han hvordan utgivelsen av en ny film vil endre prisen på eksisterende memorabilia. Han kan vurdere verdien av gjenstander som tilbys og gjør sitt beste for å inkludere noe for enhver entusiast på hver auksjon.

Natasha Mulder

Natasha Mulder

Smykker

Natasha Mulder

Auksjonarius Smykker

Kjærlighet til edelstener ligger i blodet mitt.

 • Har lett etter edelstener i Australia
 • Jobbet mange år som gullsmed
 • Laget sine egne smykker
 • Livslang erfaring med edelstener

Eksepsjonelle partier

Natasha Mulder

En kjærlighet til edelstener er en del av Natasha Mulders blod. Hennes bestefar jobbet i gullgruvene på utkikk etter det populære edle metallet. Inspirert av ham begynte hun å lette hun etter edelstener på den australske landsbygda, og hun fant dem! Dette var begynnelsen på hennes samling og siden da har hun lært mye om edelstener i alle forskjellige varianter og størrelser. Natasha lagde ofte sine egne smykker. Denne kunnskapen brukte hun da hun begynte å jobbe for en gullsmed i Nederland. Der lærte hun alt om smykkemarkedet og -handelen.

Natasha har erfaring med alle forskjellige smykkemerker og vet nøyaktig hva slags edelstener de bruker. Denne kunnskapen er viktig for hennes arbeide som auksjonarius, da hun er i jevnlig kontakt med budgivere og selgere for å diskutere edelstener, deres kvalitet og verdi. Natasha liker å se vintagesmykker på auksjonene sine, men liker også å organisere tema-auksjoner, som herreauksjoner med mansjettknapper, slipsnåler, kjeder og ringer. Smykkeauksjonene hennes overrasker alltid budgivere.

Nicholas Couts

Nicholas Couts

Auksjonarius Antikviteter / Art nouveau og art deco / Kuriositeter

Nicholas Couts

Jeg ønsket å hedre objektene ved å vurdere dem.

 • Mer enn 30 års erfaring
 • Har jobbet på ulike auksjonshus, inkludert Sotheby’s og Christie’s
 • Vært involvert i etableringen av museer og auksjonshus
 • Stort internasjonalt nettverk

Eksepsjonelle partier

Nicholas Couts far var en kjent kunsthandler i Edinburgh og Nicholas begynte i ung alder å arbeide i farens butikk. Han la merke til at maritime og vitenskapelige gjenstander ofte ble feilaktig beskrevet da ingen virkelig visste mye om dem. Derfor bestemte han seg for å konsentrere seg om disse objektene og startet en auksjon. Det ble en suksess. Gjenstander fra hele Storbritannia ble sendt til ham for verdivurdering og auksjonert bort. Snart banket Sotheby’s på døren, og senere også Christies. Han jobbet for begge auksjonshusene i et par år og etablerte så et auksjonshus for ulike fotografiske teknikker i Wien. Selv om dette var en stor suksess, gav han det opp i bytte mot å kunne etablere et museum i Qatar. Dette prosjektet var han involvert i for over 10 år.

Til slutt vendte Nicholas Couts tilbake til Edinburgh hvor han setter sammen maritime auksjoner for Catawiki og hjelper til med auksjoner av kuriositeter. Han mener det er en utfordring å holde interessen til budgivere oppe, og han liker å eksperimentere med måten han setter sammen auksjoner. Gjennom sitt nettverk, er Nicholas Couts mål å skape mer internasjonal interesse for Catawiki på det internasjonale markedet. Utmerket kundeservice og høy kvalitet ligger øverst på prioritetslista hans.

Olivier Baret

Olivier Baret

Vin

Patricia Verschelling

Patricia Verschelling

Vin

Patricia Verschelling

Auksjonarius Vin

Jeg prøver stadig nye viner og oppdager nye smaker.

 • En ekte lidenskap for vin
 • Kvalifisert vindyrker
 • Mer enn 10 års erfaring
 • Jobbet på et auksjonshus som vinspesialist

Eksepsjonelle partier

Patricia Verschelling

Patricia Verschellings interesse for vin begynte for 12 år siden da hun jobbet på en fin restaurant. De entusiastiske eierne lot de ansatte smake på vin, slik at de kunne anbefale riktig vin til gjestene. Det var da Patricia innså at hun kunne identifisere de underliggende forskjellene. Hun deltok på flere vinkurs, blant annet det internasjonale WSET level 3 og fikk opplæring som vindyrker. Etter å ha jobbet for vinimportører og vinbutikker, fortsatte hun sin karriere på et auksjonshus der hun spesialisert seg på vin. Auksjonsverden passet henne perfekt og nå føler hun seg fullstendig hjemme.

Catawiki er det perfekte stedet for Patricia. Som auksjonarius kan hun stole på sin enorme kunnskap og sin velutviklede smakssans. Hun arbeider for å tilby et godt utvalg av viner til hver auksjon. Der prøver hun å ha en balanse mellom flotte, spesielle viner og gode drikkeviner. Siden budgiverne ikke kan smake på vinen de byr på, sørger Patricia alltid for at den får en perfekt beskrivelse. Og når aksjonen er over sitter hun alltid klistret til skjermen for å finne ut hvordan vinene hun valgte blir mottatt.

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen

Sølv og gull

Patrick van Karsen

Auksjonarius Sølv og gull

Å undersøke opprinnelsen til antikksølv er en ren nytelse.

 • Mange års erfaring som takstmann
 • Lidenskap for å kjøpe sølvtøy
 • Samler av nederlandske antikviteter
 • Erfaring med å evaluere gjennom fotografier

Eksepsjonelle partier

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen arvet sin interesse for antikviteter fra sine foreldre. Han startet som tenåring å samle antikviteter og reiste på store auksjoner over hele Europa. Han utviklet videre en lidenskap for nederlandske antikviteter generelt, samt kolonisølv fra 1600- og 1700-tallet. Selv om han valgte å studere noe annet, mistet han aldri interessen for antikviteter. Patrick besluttet derfor å bruke tiden sin på denne lidenskapen. Han har vurdert tusenvis av gjenstander som takstmann i mange forskjellige auksjonshus. Han brukte også anledningen til å lære så mye som mulig av samlere som han har kommet i kontakt med.

Det er disse ferdighetene som Patrick nå kan stole på når han estimerer verdien av gull og sølv. Han har sett og lært seg å gjenkjenne problemer knyttet til restaureringer, forfalskninger og sammensatte objekter. Det sies at du må holde i sølv for å kunne si hvor mye er det verdt. Patrick tror imidlertid at å vurdere objekter gjennom bilder med høy oppløsning også har sine fordeler. Du vil ofte legge merke til detaljer og feil raskere og ved hjelp av internettsøk, kan han handle raskt.

Philipp Rott

Philipp Rott

Mynter

Philipp Rott

Auksjonarius Mynter

Tyske mynter er det kjekkeste å samle på, på grunn av sin rike historie, og det er så mange forskjellige varianter.

 • Flere års erfaring
 • Har en egen myntvirksomhet
 • Stort nettverk i myntbransjen
 • En lidenskap for å samle

Eksepsjonelle partier

Philipp Rott

Tyske mynter er blant de mest populære i verden. Det finnes så mange forskjellige varianter, de har en rik historie og de ofte er i god stand, slik at de er svært populære samlerobjekter. Derfor trengte Catawiki en ekte ekspert og connaisseur ansvarlig for mynteauksjonene. Philipp Rott er uten tvil rett mann for jobben! Han har vært omgitt av gamle mynter gjennom hele livet. Da han var ung, ble han med faren til klubber hvor mynter ble sammenlignet og solgt. Det tok ikke lang tid før det å samle også ble hans lidenskap. I tillegg til studier i kulturhistorie og arkeologi på universitetet, startet Philipp sin egen virksomhet hvor han solgte antikke russiske og tyske mynter. Han har støtt på tusenvis av mynter og har også begynt å samle på medaljer.

Det som er en utfordring for Philipp, er å vurdere en stor mengde blandede mynter bare ved å se et bilde av dem. Hans erfaring og gode relasjoner med leverandørene er avgjørende her. Han har konsulterer alltid med andre eksperter for å verifisere autentisitet og vurdere priser. Som auksjonarius liker Philipp best å se tyske gullmynter på sine auksjoner, men han liker også å inkludere mynter som er spesielt morsomme å samle på.

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker

Auksjonarius Kuriositeter / Militaria og antikke våpen

Originale militaria-objekter er en håndgripelig del av viktig historie.

 • Studert kunsthistorie og militærhistorie
 • 30 års erfaring som samler
 • Jobbet på flere auksjonshus

Eksepsjonelle partier

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker kommer fra en militærfamilie. Hans far jobbet i militæret i 40 år og hans bestefar hadde en viktig karriere i hæren. Som resultat ble Pierre interessert i militæret, og han kjøpte sitt første militaria-objekt da han var 12 år gammel. Han har fortsatt å samle på gjenstander gjennom hele livet: mens han selv var i militæret, mens han studerte kunsthistorie og i løpet av sine år som direktør for et auksjonshus. Gjennom sin samling og hans bakgrunn, har han opparbeidet mye kunnskap om militaria-objekter og auksjonsbransjen. Catawiki var derfor det neste logiske skrittet.

Pierres kunnskap om militaria-objekter er uunnværlig når han daglig undersøker alle de ulike elementene som kommer inn. Små detaljer kan være avgjørende for en skikkelig evaluering. Hvis han trenger hjelp, konsulterer han alltid de andre auksjonarius på området. Han liker også å ha god kontakt med selgere for å arrangere enda bedre auksjoner. Pierre merker at det fortsatt er stor interesse for militaria-objekter fra andre verdenskrig, men interessen har økt for Vietnamkrigen og fremmedlegionen.

René Jung

René Jung

Ur

Rik Lok

Rik Lok

Tegneserier

Rik Lok

Auksjonarius Tegneserier

Rik Lok

Som barn lærte jeg raskt å se forskjellen mellom den første utgaven, opptrykk og spesielle utgaver.

 • 30 års erfaring
 • Vært innkjøper og takstmann for en spesialisert tegneseriebutikk
 • Gjennomført flere undersøkelser om tegneserier

Eksepsjonelle partier

Rik Lok har samlet tegneserier siden han var en liten gutt og ifølge seg selv var det slik han lærte å lese. Han lærte veldig tidlig å se forskjellen på første utgavene, opptrykk eller spesielle utgaver. Han var fascinert og begynte å kjøpe og selge tegneserier for å utvide sin samling. Samtidig takserte og kjøpte Rik blader for en spesialisert tegneseriebutikk. Han har skrevet for flere aviser om sine undersøkelser av tegneserier og har gjennom årene sett både sin kunnskap og sitt nettverk vokse.

Rik har nå begynt å jobbe som auksjonarius for Catawiki. Han kan vurdere en tegneserie svært raskt takket være sin kunnskap og erfaring. Er det en spesialutgave, kan han se hvilket år den er fra og hva den er verdt. Han konsulterer jevnlig sine ulike kataloger og filer, som inneholder annonser fra 30-tallet til 80-tallet, for å evaluere objektene korrekt.

Rinse Kamphuis

Rinse Kamphuis

Smykker

Rinse Kamphuis

Auksjonarius Smykker

Rinse Kamphuis

Jeg beundrer håndverket som man ser i håndlagde smykker.

 • Over 20 års erfaring
 • Bred kunnskap om smykker og antikviteter
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Rinse Kamphuis har hukommelse som en elefant og vet hvordan man bruker den. Han startet en smykke- og antikvitetsbutikk etter å ha blitt inspirert av TV-programmet 'Tussen Kunst en Kitsch' (Antiques Roadshow). Gjennom sin virksomhet, lærte han mer og mer om ulike typer smykker og smykkeindustrien generelt. Han lærte raskt hvordan du gjør et vellykket kjøp. Gjennom årene har Rinse spesialisert seg i antikke og moderne smykker.

Rinse er en energisk mann som ikke liker å sitte stille. Dette gjør ham til den perfekte auksjonarius. I løpet av sine år hos Catawiki har han sett tusenvis av smykker som han har auksjonert bort, og denne erfaringen har gitt ham enda bredere kunnskap. Under hans våkne øye, viser de oppførte smykkene sin sanne verdi. Han foretrekker selv smykker hvor du kan se håndverksferdigheter, men selv vanlige smykker kan også finne en plass på auksjonene hans.

Rob Meershoek

Rob Meershoek

Keramikk

Rob Meershoek

Auksjonarius Keramikk

Jeg liker å undersøke objektene våre sin opprinnelse.

 • Over 20 års erfaring innen kunsthandel
 • Lang praktisk erfaring
 • Stort nettverk
 • Holder god kontakt med leverandører

Eksepsjonelle partier

Rob Meershoek

Rob Meershoek er hovedsakelig selvlært. Han begynte å kjøpe og selge ting på markeder og messer for mer enn 25 år siden. Ved å bruke mye tid på å lese faglitteratur, klarte han å kontinuerlig utvikle sin kunnskap. Han spesialiserte seg raskt på keramikk fra 1900-tallet og startet sin egen handel sammen med sin kone. Rob har siden utvidet sine kunnskaper stort, noe som hovedsakelig kommer fra erfaring. Og han liker fortsatt undersøkelsen som skal til for å fastslå opprinnelsen til objekter.

Entusiasmen hans er nyttig han når han jobber for Catawiki. Han mener at auksjonarius er et filter mellom leverandør og budgiver. Dette filteret er spesielt viktig i glass- og keramikkindustrien. Det garanterer et vakkert presenterte auksjoner og utelukker kopier og ødelagte gjenstander.

Rob Ter Ellen

Rob Ter Ellen

Fotografi

Rob Ter Ellen

Auksjonarius Fotografi

Rob Ter Ellen

Jeg elsker at de små mekaniske detaljene i gamle kameraer fortsatt fungerer.

 • Eide egen fotobutikk
 • God kjennskap til markedet
 • 30 års erfaring
 • Lidenskapelig fotograf

Eksepsjonelle partier

Rob ter Ellens kjærlighet til kameraer kommer hovedsakelig fra praktisk erfaring. Som et naturmenneske, var et kamera uunnværlig for å kunne fange opp all skjønnheten. Så fra 15-årsalderen kunne man se han vandre rundt med et greit SLR-kamera med zoomobjektiv. Han holdt seg opptatt med fotografering og begynte å jobbe i en butikk. Selv om han studerte noe helt annet, han ble snart interessert i yrket og startet sitt eget fotobutikk.

Kunnskapen han tilegnet seg gjennom årene er nyttig hos Catawiki. Han har allerede sett hvordan mange av objektene som selges siden har dukket opp i hans egen butikk. Det viktigste for ham er å også kunne ta gode bilder med gjenstandene. Som fotograf, vet Rob hvor viktig det er for å få solgt kameraet, og han hjelper selgerne å vise fram det beste av deres utvalg. Personlig setter han alltid pris på å se Leica-kameraer, men han liker også å inkludere mekaniske Werra-kameraer på auksjonene sine.

Rob Boot

Rob Boot

Auksjonarius Modellbiler / Toys & Boardgames

Plåtleksaker och modelltåg är min stora kärlek.

 • 25 års erfarenhet i leksaksbranschen
 • Startade sitt eget modellbilsmärke
 • Connoisseur av plåtleksaker
 • Har ett öga för nytt urval

Eksepsjonelle partier

Rob Boot

Rob Boots kärlek till plåtleksaker och modellbilar går långt tillbaka. Som barn älskade han sina miniatyrtåg och Dinky leksaker. De var Robs livslånga hobby tills den dagen han tog över familjens leksaksföretag. Företagets fokus var att importera och exportera miniatyrbilar och plåtleksaker från Japan. Han älskade att kunna arbeta med sitt intresse. Han lärde känna branschen, byggde upp ett respektfullt internationellt nätverk och startade även ett eget modellbilsmärke.

Som auktionsutropare använder Rob sin erfarenhet till att hitta ett bra urval och värdera objekten. På modellbilar tittar han speciellt på originaldelarnas skick och förpackningen. Personligen tycker Rob speciellt mycket om gamla plåttåg och leksaker från Dinky och Corgi, men senare modellbilar i perfekt skick inkluderas också i hans auktioner. Därför finns det något för både (nya) samlare och entusiaster.

Rolf Nagtzaam

Rolf Nagtzaam

Toys & Boardgames

Rolf Nagtzaam

Auksjonarius Toys & Boardgames

Lego kan noen ganger vise seg å være en god investering, men for meg er det først og fremst en fin hobby.

 • Mer enn 15 års erfaring
 • Har etablert et stort nettverk
 • Lidenskapelig opptatt av Lego

Eksepsjonelle partier

Rolf Nagtzaam

Med kun fantasien og Lego-settene, pleide Rolf Nagtzaam og hans lillebror å leke med Lego i timevis på loftet i barndomshjemmet. I årene som fulgte miste han litt av kjærlighet til Lego, men det har aldri forsvunnet helt. For femten år siden tok han opp igjen barndomshobbyen sin, og han begynte å samle på Lego-sett som han ikke hadde da han var yngre. Dette gjorde at hans lidenskap for Lego ble sterkere enn noen gang. Rolf Nagtzaam begynt å kjøpe mer og mer Lego og for å ha råd til denne hobbyen, begynte han også å selge. Slik har han etablert et stort nettverk av samlere, selgere og entusiaster.

Selv om flere og flere kjøper Lego som en investering, syns Rolf Nagtzaam at det først og fremst er en fin hobby han liker å bruke tid på. At han kunne gjøre karriere av hobbyen sin var bare en ekstra bonus. Han arrangerer sine auksjoner med stor entusiasme og gjør alt for å gjøre auksjonene sine så interessant som mulig. I tillegg arbeider Rolf Nagtzaam hardt for å holde kvaliteten på auksjonene sine høy ved en god presentasjon av objektene, komplette sett og esker i god tilstand. Derfor har auksjonene hans begynt å tiltrekke seg flere og flere internasjonale besøkende, ettersom det er et sted hvor samlere og entusiaster fra hele verden enkelt kan by på Lego-objekter.

Romano Jennekens

Romano Jennekens

Domenenavn

Romano Jennekens

Auksjonarius Domenenavn

Hvis det fantes domenenavn da jeg var yngre, hadde jeg kunnet pensjonere meg nå.

 • 20 års erfaring i handel av domenenavn
 • Har selv lansert flere nettsteder
 • Administrator for en kjent blogg for domenenavn
 • Stort nettverk i den elektroniske verden

Eksepsjonelle partier

Romano Jennekens

Romano Jennekens begynte å spekulere i domenenavn under studiene. Internett begynte å bli ble mer og mer populært, og han så at multimedia-TV-programmer som "Big Brother" også var svært populære på nett. Han startet et nettsted om Reality-TV som snart hadde mange besøkende. Som et resultat, fikk Romano Jennekens smak for domenenavn, og han lanserte snart flere og flere nettsteder. Hver gang fikk nettstedene smartere og smartere navn som hans besøkende, til og med før Google, lett kunne finne. Sakte men sikkert bygget han sin portefølje av domenenavn, og han visste hvordan han solgte dem. På den måten fikk han mye kunnskap og et stort nettverk i den internasjonale industrien for spekulasjon av domenenavn. Kunnskapen han nå har, er nyttig for Romano Jennekens i hans jobb hos Catawiki. Takket være hans nettverk og erfaring, kan han inkludere domenenavn av høy kvalitet i auksjonene sine. Dessuten prøver han å skape en variert auksjon som er interessant for internasjonale budgivere. Spesielt nå som flere toppdomener har blitt tilgjengelige, og viktigheten av et sterkt domenenavn er etablert, kan interessante salg ofte bli gjort. Romano Jennekens anbefaler sine besøkende å ta en kikk på auksjonene hans. Et bra domenenavn kan tross alt bare registreres én gang.

Ruud de Jong

Ruud de Jong

Mynter

Ruud de Jong

Auksjonarius Mynter

Hver mynt har sin egen historie og er en håndgripelig gjenstand i historien.

 • Historiker
 • Flere års erfaring som samler
 • Medlem av Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde (Det nederlandske myntsamfunnet)

Eksepsjonelle partier

Ruud de Jong

Hans entusiasme ble vekket av hans bestefars myntsamling og nå har Ruud de Jong samlet på mynter i 20 år. Som historiker og numismatiker, ble han fascinert av den historiske fortiden til hver mynt. Det er slik mynten er en håndgripelig gjenstand i historien. Han er spesielt interessert i mynter fra provinsepoken og det nederlandske kongerike.

Ruuds kunnskap om mynter og historie kommer sammen når han gransker et auksjonsobjekt. Denne kunnskapen er en viktig ressurs for ham siden hver by og provins pleide å lage sine egne mynter. Derfor er det er utrolig mange mynter i omløp. Han er på jakt etter detaljer i objektene. Sammen med sine kolleger, er Ruud involvert i å skape vakre auksjoner hver uke med et stort utvalg av spennende mynter.

Sander Houdel

Sander Houdel

Klassiske biler

Sander Houdel

Auksjonarius Klassiske biler

En vakker Ferrari eller en original Porsche 911 får pulsen min til å stige.

 • Selv en ivrig samler
 • 15 års erfaring
 • Svært oppmerksom på detaljer

Eksepsjonelle partier

Sander Houdel

Mens hans venner kjøpte mopeder, kjøpte Sander Houdel sin første Volkswagen Beetle i en alder av 14. Han vokste opp med en forkjærlighet for klassiske biler. Hans første Beetle er fremdeles stolt parkert i garasjen hans og har siden fått selskap av ytterlige fire klassiske biler. Det må likevel sies at han har tatt fra hverandre hele bilen og bygget den opp igjen, på nøyaktig vis. Det er ikke lenger mulig å gjøre dette med nye biler, og akkurat dette er grunnen til at han foretrekker klassiske biler.

Sander vil ikke å gå glipp av noe. Derfor besøker han flere klassiske bilutstillinger både hjemme og i utlandet hvert år. Blogger og blader holder ham oppdatert på de siste nyhetene og trendene innen klassiske biler. Som auksjonarius gjør en vakker Ferrari eller en original Porsche 911 at pulsen hans stiger. Han fokuserer hovedsakelig på helheten – om bilen er fin i lakken og om opplysningene er riktige. Selvfølgelig må du også sjekke under panseret. Sanders lange erfaring og lidenskap betyr at han legger ut mange vakre gjenstander på Catawiki hver uke.

Sarah Orford

Sarah Orford

Auksjonarius Asiatisk kunst og objekter / Buddhisme

Sarah Orford

Det er dens ekspressivitet som gjør kinesiske tegninger så vakre å se på.

 • Studert lederskap innen kunstmarkedet og asiatisk kunst og kultur
 • Jobbet på flere auksjonshus
 • Organisert kunststudier i Taipei
 • Stort nettverk

Eksepsjonelle partier

Sarah Orford er en aktiv kvinne som på kort tid har jobbet seg opp en imponerende CV. Hjemme var hun opptatt av kunst, men hun ønsket også å studere fransk. Franske vant og det var derfor hun flyttet til Paris.

Men Sarahs interesse for kunst vedvarte, og hun begynte å studere til å bli ‘Art Trade Manager’ som tilbydde en praktisk tilnærming til temaet. Rett etter dette begynte hun å ta praksisstillinger på auksjonshus som Sotheby’s og Cabinet Thierry Portier. Det var her hun ble interessert i asiatisk kunst, og hun jobbet i flere år for et galleri som spesialiserte seg på det. Men Sarah hadde ennå ikke hadde fullført sin utdannelse, så hun bestemte seg for å ta en grad i asiatisk kunst og kultur som tok henne på en oppdagelsesreise til Taipei.

Nå har Sarah endelig funnet sin plass: hos Catawiki! Det enorme utvalget av objekter som hun vurderer er nok til å tilfredsstille henne tørst etter kunnskap. Hun foretrekker spesielt keramikk, fortrinnsvis dekorert eller med kinesiske symboler, som sier mer om objektets opprinnelse. Sarah er fortsatt i kontakt med mange av hennes medstudenter som også jobber innen kunsthandel, noe som betyr at hun kan både holder seg oppdatert på markedet og gjøre hennes entusiastisk over Catawiki.

Sigrid Markus

Sigrid Markus

Mote

Sigrid Markus

Auksjonarius Mote

Jeg liker å inkludere mindre kjente kvalitetsmerker i samlingen min.

 • Uatskillelig knyttet til mote
 • Kjenner mote og de nyeste trendene
 • Et øye for kvalitetsmerker

Eksepsjonelle partier

Sigrid Markus

Når Sigrid Mark lukker øynene, kan hun fortsatt høre lyden fra sin mors symaskin. Hun kunne en dag gå rundt med et trendy, nylaget plagg, for eksempel en gul jumpsuit med et bredt belte og et år senere ble dette den største trenden. Sigrid sluttet aldri å elske mote, vakre tekstiler og farger. Hun kan fortsatt bli helt oppslukt av et moteshow, se på haute couture, og hun setter alltid pris en spesiell anledning der hun kan sette sammen det perfekte antrekket.

Hun er definitivt den rette personen for Catawikis moteauksjon. Hun har vært aktiv i moteverdenen i 25 år. Hun kan mote og hva som er inn akkurat nå. Merker som Chanel, Hermes og Louis Vuitton – som har uendelige mange fans – må inkluderes. Men Sigrid liker også å ha med mindre kjente kvalitetsmerker som Escada og Max Mara i auksjonene sine. Det hun likevel mener er viktigest, er at det skal være noe der for alle og enhver, så lenge det er moteriktig og av høyeste kvalitet.

Simon Breider

Simon Breider

Auksjonarius Asiatisk kunst og objekter

Å finne et mesterverk som andre ikke legger merke til, er det jeg synes er mest spennende.

 • Over 25 års erfaring
 • Jobbet som vellykket forretningsmann
 • Bred kunnskap om antikviteter
 • Stort nettverk av leverandører og andre eksperter
Simon Breider

Simon Breider har alltid vært på jakt etter samleobjekter i bruktbutikker, antikkmesser og andre steder. Før han begynte å jobbe som auksjonarius for Catawiki, har han i 25 år livnært seg på å ha et skarpt øye for mesterverk andre bare gikk forbi, og det har han lyktes godt med. Han solgte ofte objektet videre, noen ganger for så mye som ti ganger den opprinnelige prisen. Å kunne leve av antikviteter på denne måten vitner om mye kunnskap. Han har sett titusenvis av auksjonsobjekter som har gitt ham mye erfaring. Likevel mener Simon at det er mye igjen å lære. Som auksjonarius blar han lykkelig gjennom fagbøkene sine som strekker seg over hele syv meter av bokhyller hjemme hos ham. Han får også hjelp fra andre eksperter, som er glade for å hjelpe ham med de mer eksotiske gjenstander som dukker opp på Catawiki. Han liker å bruke all kunnskapen han har på asiatiske antikvitetsobjekter, som omfatter en spennende blanding av forskjellige objekter, ofte fra uvanlige materialer og århundre. Simon håper særlig på å auksjonere bort mer venetianske glass: "De beste objektene fra 1950-tallet av Dino Martens og Paolo Venini ville være fantastiske tilskudd til resten av de vakre gjenstandene man nå kan finne på Catawiki.

Simon Ungefug

Simon Ungefug

Stefania Filizola

Stefania Filizola

Mote

Steven de Joode

Steven de Joode

Bøker

Steven de Joode

Auksjonarius Bøker

Bøker har makt til å skape sin egen virkelighet.

 • Studerte tysk språk og kultur og fullførte studier i bokvitenskap og manuskripter
 • Jobbet på nasjonalbiblioteket og flere antikvariske bokhandler

Eksepsjonelle partier

Steven de Joode

Som tenåring ble Steven de Joode fascinert av litteratur. Han begynte å lese alt og ville eie alle bøkene kan kom over. Det tok ikke lang tid før han kom i kontakt med bokselgere og antikvariater som snart tilbød ham en jobb. Hans kjærlighet til bøker fortsatte å vokse, og han valgte å studere tysk etterfulgt av bokvitenskap. Han lærte om gamle eksklusive verk og alle deres egenskaper og fallgruver. Han brukte denne kunnskapen ved å delta i et stort bibliotekprosjekt (STCN) ved nasjonalbiblioteket, og i sitt arbeid for en internasjonal antikvariske bokhandler.

Med sin oppbygde kunnskap ble Steven den perfekte kandidaten for en jobb som auksjonarius. Hos Catawiki fokuserer han mest på eksklusive antikke bøker. Takket være sin erfaring, kan Steven se om en bok som er oppført er helt korrekt og han bruker mye tid på å sette sammen auksjoner. Personlig vil han gjerne inkludere flere reisebeskrivelser, som for eksempel fra oppdagelsesreisende James Cook fra 1700-tallet. Hvis han kan fange mer internasjonal oppmerksomhet til sine auksjoner, har han lyktes i sitt mål som auksjonarius.

Surya Rutten

Surya Rutten

Auksjonarius Asiatisk kunst og objekter / Buddhisme

Surya Rutten

Kunst lar deg se sider av en kultur som du ellers ikke ville ha blitt kjent med.

 • Tilbrakte deler av sin ungdom i Asia
 • Over 20 års erfaring med asiatisk kunst
 • Eide sin egen kunsthandel
 • Vært på mange messer for asiatisk kunst

Eksepsjonelle partier

Da åtte år gamle Surya Ruttens globetrotterforeldre flyttet til Nepal for å starte et hotell, ble Surya med dem. Der lærte hun alt om kulturen, som alltid har fascinert henne. Tilbake i Nederland hjalp hun sin far med kunsthandel. Han spesialiserte seg på eksklusiv asiatisk og afrikansk kunst. Hennes valg av studie ble motivert av hennes interesse for asiatisk kunst og kultur, men familiebedriften var også der i bakgrunnen. Surya spilte snart en viktig rolle i farens selskap, som hun senere tok over. Hun har fått enorm kunnskap om asiatisk kunst ved å besøke mange messer og håndtert tusenvis av gjenstander.

Surya liker å en travel hverdag, så Catawiki er det perfekte stedet for henne. Med hundrevis av forskjellige elementer hver uke, kan hun fortsette å undersøke og få kunnskap som hun ønsker. Takket være hennes enorme erfaring, kan Surya evaluere gjenstander gjennom fotografier. Hun liker også å holde god kontakt med selgerne, da de deler hennes interesse og hun mener at det å sette sammen en auksjon er en flott, felles utfordring.

Taletta Janson

Taletta Janson

Edelstener

Taletta Janson

Auksjonarius Edelstener

Noen ganger er det vanskelig å forstå hvor vakre edelstenene på auksjonen er.

 • Studert kunsthistorie
 • Arbeidet for flere auksjonshus
 • Utdannet gemologist
 • Startet sin egen bedrift med håndlagde smykker

Eksepsjonelle partier

Taletta Janson

En kjærlighet for auksjoner er i Taletta Jansons blod. Moren hennes jobbet for en kunstauksjon og Taletta ble interessert da hun begynte å jobbe der på lørdager. Hun oppdaget spenningen og dynamikken forbundet med auksjoner og skjønte raskt at det var dette hun ville jobbe med.

Derfor besluttet Taletta å studere kunsthistorie: det var hennes billett til auksjonenes verden. I hvert fall til hun var ferdig med studiene, da hun ble minnet på en annen barndoms lidenskap, nemlig edelstener. Hun måtte bare jobbe med disse edle stenene, så hun studerte gemologi ved The Gemmological Association of Great Britain. Ved å bruke all sin kunnskap og erfaring, startet hun sin en egen smykkebedrift hvor hun lagde sine egne håndlagde smykker. Så kom hun i kontakt med Catawiki.

Taletta vet at en auksjonarius kan øke verdien av edelstenene i auksjonen. Med sin kunnskap og erfarne øye kan hun se de egenskapene som skiller en vakker stein fra et mesterverk. Taletta elsker å se en vakker rubin eller tanzanite, men håper også å inkludere mange mindre kjente steiner som tourmaline eller spinell, sammen med en offisiell gemologisk rapport, i sine auksjoner.

Till Rosenkranz

Till Rosenkranz

Klassiske biler

Till Rosenkranz

Auksjonarius Klassiske biler

Med klassiske biler kan du oppleve hvordan det virkelig er å kjøre.

 • Deltar ofte i (klassiske) billøp
 • 20 års erfaring
 • Har alltid jobbet i bilindustrien
 • Jobbet som selger
Till Rosenkranz

Da Till Rosenkranz var 14 år tok han fra hverandre sin første Vespa. I en alder av 18, var han veldig stolt av sin nyinnkjøpte Fiat 124 Spider, som måtte bli helrestaurert. Han brukte all sin fritid på å gjøre den så god som ny. Senere jobbet han for Mercedes Benz (Daimler AG) og deretter som salgssjef hos BMV. Han deltok også ofte i billøp. Som et resultat, lærte Till alt om motormarkedet, og det tok ikke lang tid før han ble bilforhandler.

Man kan se hvordan markedet for klassiske biler vokser med at flere og flere yngre mennesker begynner å engasjere seg. Han legger merke til at de ønsker å oppleve hvordan det føles å kjøre en ekte bil og lære hvordan alt fungerer. Catawiki tilbyr et økende antall klassiske biler og Till vet nøyaktig hva man skal se etter. Selvfølgelig spiller det en stor rolle hvilken tilstand bilen er i, og om den kan kjøres. Han undersøker også om bilen har blitt restaurert, og i slike tilfeller om arbeidet er gjort riktig.

Tobias Herrmann

Tobias Herrmann

Vin

Tom Hopman

Tom Hopman

Bøker

Tom Hopman

Auksjonarius Bøker

Jeg liker å hjelpe selgerne mine med å presentere bøkene sine på best mulig måte.

 • Jobbet i 13 år i en antikvarisk bokhandel
 • Studert historie
 • Leder for en stor elektronisk bokkatalog

Eksepsjonelle partier

Tom Hopman

Bøker har alltid fascinert Tom Hopman. Han har alltid lest mye og jobbet deltid på det lokale biblioteket mens han studerte. Etter å ha studert historie og filosofi ønsket han å fortsette å jobbe med bøker. Bokhandelen De Slegte var løsningen: Tom jobbet der i 13 år som leder for den antikvariske avdeling. Hver dag ble brukt til kjøp og salg, taksere og skrive beskrivelser i den elektroniske katalogen.

Tom mener at jobben som auksjonarius på mange måter minner om hans gamle jobb. Han blir også overrasket av bøkene som hver dag kommer hans vei, nå via sine internettkontakter. Hans erfaring i verdivurderinger og handel bruker han daglig. Tom liker å opprettholde et godt samarbeid med sine leverandører for å få den best beskrivelse og presentasjon av objektet – og selvfølgelig den beste prisen. Han er alltid glad når alt faller på plass med en vellykket auksjon som resultat.

Valentin Scemama

Valentin Scemama

Ur

Willem Knapen

Willem Knapen

Mynter

Willem Knapen

Auksjonarius Mynter

Det er fascinerende hvordan tilbud og etterspørsel møtes på Catawiki.

 • Har vurdert arkeologiske objekter for et auksjonshus i Den Haag
 • Studert egyptologi
 • Har en bred arkeologisk interesse

Eksepsjonelle partier

Willem Knapen

Når en viktig romerske utgravning finner sted i din tantes kjeller, er det ikke rart å bli interessert i arkeologi. Det er nøyaktig hva som skjedde med Willem Knapen. Som barn studerte han utgravinger nøye og så hvordan mynter og andre gjenstander dukket opp. Han begynte snart å besøke alle mynt- og arkeologiske utstillinger og auksjoner for å bygge opp sin egen samling. Etter å ha studert egyptologi i mange år og jobbet som frivillig for Rijksmuseum van Oudheden (Det nasjonale antikvitetsmuseet), begynte Willem å jobbe som auksjonarius for et auksjonshus i Den Haag. Han startet som en altmuligmann, men fortsatte stadig å hjelpe til med beskrivelser og vurderinger av objektene.

Willem landet i auksjonens verden og Catawiki er heldige med at det er hans nåværende arbeidsplass. Hans erfaring og kunnskap om mynter er svært viktig i hans nåværende rolle som auksjonarius for gamle mynter. Både for å kunne gjenkjenne forfalskninger og å arrangere en så mangfoldig auksjon som mulig. Ideelt sett bør det være et utvalg som strekker seg fra rimelige mynter fra sen romertid til mer dyrbare drakmer og stater fra gamle Hellas. Personlig foretrekker han eldre mynter fra gamle Hellas, som fra Egina, Syracuse og Bruttium, som ofte er som små kunstverk i seg selv. Willem inkludere dem gjerne i auksjonene sine, hvis de er i utmerket tilstand.

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek

Auksjonarius Arkeologiske funn og levninger / Naturhistorie

Jeg tror det viktigste er at auksjonsobjektene er av høy kvalitet.

 • Har arbeidet som takstmann
 • Eier et eget artefaktsgalleri
 • Har over 30 års erfaring

Eksepsjonelle partier

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek pleide ofte å finne pilspisser og flintsteiner som barn. Det er vanlig for de som bor på et sted der en steinalderlandsby har eksistert. Han pleide å begeistret studere utgravingene, og det var ikke lenge før han selv begynte å grave. Han gjennomførte flere utgravinger hvor han gravde opp sine egne samleobjekter. Da han opprettet sin egen utstilling for objektene sine, håndterte han mange flere oppdagelser. Alt fra en romersk stol til et enkelt ben. I tillegg til sitt galleri, har han også taksert arkeologiske skatter på TV-programmet for kunst og antikk, Schatgraven. I løpet av hans tjue år som takstmann for TV, har Wim solgt tusenvis av elementer, som har gitt ham en utrolig erfaring i område og også et uvurderlig nettverk.

Wim bruker nå sin ekspertise hos Catawiki. Alt dukker opp på de arkeologiske og artefaktfokuserte auksjonene hans, fra flintsteiner fra steinalderen til Egyptiske sarkofagmasker. Han mener det er viktig at auksjonsobjektene er autentiske. Hans erfaring som takstmann og selger kommer derfor godt til nytte. Han kan ofte i løpet av noen sekunder se om et element er interessant nok for auksjonene hans.

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers

Samlerkort / Tegneserier

Wouter Waaijers

Auksjonarius Samlerkort / Tegneserier

Å sette sammen en vakker auksjon er en sport i seg selv!

 • Satte en gang sammen sin egen Panini scrapbook
 • Følger nesten alle idretter
 • Tidligere nederlandsk mester i minitennis

Eksepsjonelle partier

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers beskriver seg selv som en ekte sportsfanatiker. Han har vært involvert i sport hele sitt liv, både som aktiv utøver og som passive tilskuer. Han følger fotball, friidrett, dart og tennis, og spilte blant annet (innendørs) fotball, tennis, svømming og minitennis. Han ble til og med nederlandsk mester i minitennis. Det sier seg selv at Wouter fortsetter sin lidenskap for idrett som auksjonarius for sportssamleobjekter og Panini. Han satte en gang sammen sin egen Panini scrapbook som var en stor suksess.

Wouter bruker all sin entusiasme for idrett som auksjonarius. Elementer som t-skjorter, bilder og baller med autografer på, er spesielt populære. De er perfekte bursdagsgaver eller samleobjekter. Personlig er Wouter glad Panini-klistremerkebøker. Albumet fra EM i 1988 er alltid spennende å se, fordi det kan inneholde enten en eller to versjoner av fotballspiller Sjaak Troost. Han legger mye omsorg i å organisere auksjonene sine, noe Wouter sier er en sport i seg selv. Ikke rart han liker det så godt!

Zsuzsa Vermesi

Zsuzsa Vermesi

Kunst (moderne) / Kuriositeter

Zsuzsa Vermesi

Auksjonarius Kunst (moderne) / Kuriositeter

Jeg liker å gi mindre kjente kunstnere en sjanse.

 • Utdannet i samtidskunst
 • Et kritisk og profesjonelt øye for profesjonalitet
 • Erfaring fra flere auksjonshus

Eksepsjonelle partier

Zsuzsa Vermesi

Med sin utrolige entusiasme og ønske om kunnskap begynte Zsuzsa Vermesi å arbeid mot drømmen om å bli en auksjonarius kort tid etter at hun ble ferdig med studiene. Zsuzsa har allerede fått et godt rykte i kunstverdenen. Med en mastergrad i kunsthistorie og et internship på auksjonshuset Arts & Antiques Group (AAG), i tillegg til ansvaret for en kunstsamling som tilhører en internasjonal bank, vet hun hva hun snakker om.

Å være auksjonarius passer henne ypperlig. I tillegg til etablerte navn som Shepard Fairey og Zhang Xiaogang, prøver hun også å gi mindre kjente talenter en sjanse. Men selvfølgelig, ikke før hun har undersøkt og gransket verket nøye. Dette sikrer at hun har høy kvalitet på auksjonene sine.

Som auksjonarius har Zsuzsa lært viktigheten av å etablere god kontakt med selgere. At Catawiki arbeider på nettet er en stor fordel, fordi hun kan handle raskt og kommunisere uten problemer. Dette gjør at Zsuzsa kommer i kontakt med en stadig flere kunstnere og forhandlere slik at hun kan organisere ukentlige auksjoner av høy kvalitet.

Last ned Catawikis auksjonsapp

Last ned fra App Store Last ned fra App Store

Abonner på nyhetsbrev fra Catawiki

Hold deg oppdatert på de siste auksjonsnyhetene og mer.

Du kan avslutte abonnementet når som helst.

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

Ikke gå glipp av spesialobjekter igjen!

Catawiki auctions off 30,000 special objects every week. Leave your email address, and we will send you free updates on our special objects and great discounts.

Nei, jeg er ikke interessert i spesialobjekter eller rabatter