Sarah Orford

Auksjonarius Asiatisk kunst og objekter / Buddhisme

Sarah Orford

Det er dens ekspressivitet som gjør kinesiske tegninger så vakre å se på.

Sarah Orford er en aktiv kvinne som på kort tid har jobbet seg opp en imponerende CV. Hjemme var hun opptatt av kunst, men hun ønsket også å studere fransk. Franske vant og det var derfor hun flyttet til Paris.

Men Sarahs interesse for kunst vedvarte, og hun begynte å studere til å bli ‘Art Trade Manager’ som tilbydde en praktisk tilnærming til temaet. Rett etter dette begynte hun å ta praksisstillinger på auksjonshus som Sotheby’s og Cabinet Thierry Portier. Det var her hun ble interessert i asiatisk kunst, og hun jobbet i flere år for et galleri som spesialiserte seg på det. Men Sarah hadde ennå ikke hadde fullført sin utdannelse, så hun bestemte seg for å ta en grad i asiatisk kunst og kultur som tok henne på en oppdagelsesreise til Taipei.

Nå har Sarah endelig funnet sin plass: hos Catawiki! Det enorme utvalget av objekter som hun vurderer er nok til å tilfredsstille henne tørst etter kunnskap. Hun foretrekker spesielt keramikk, fortrinnsvis dekorert eller med kinesiske symboler, som sier mer om objektets opprinnelse. Sarah er fortsatt i kontakt med mange av hennes medstudenter som også jobber innen kunsthandel, noe som betyr at hun kan både holder seg oppdatert på markedet og gjøre hennes entusiastisk over Catawiki.